Dinamo Bükreş İsrail'e gitmek istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Dinamo Bükreş İsraile gitmek istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2006 11:55

Romanya Birinci Ligi takımlarından Dinamo Bükreş, UEFA Kupası'nda Beitar Jerusalem ile yapacağı maçın tarafsız bir sahaya alınmasını istedi.

UEFA Kupası 2. ön eleme turunda İsrail'in Beitar Jerusalem takımıyla eşleşen ve 24 Ağustosta rövanş maçı için bu ülkeye gidecek Dinamo Bükreş'in, güvenlik gerekçesiyle İsrail'e gitmek istemediği belirtildi.

Dinamo Bükreş Başkanı Nicolae Badea, yaptığı açıklamada, Beitar'a karşı yapacakları maçın İsrail'in dışında bir yere alınması için UEFA'ya başvuruda bulunacaklarını söyledi. Bölgede İsrail'in Lübnan'ı işgaliyle iyice tırmanan gerginlik nedeniyle oyuncularının maçtan çok savaşı düşüneceklerini ifade eden Badea, rövanş maçının başka bir sahaya alınmasını talep edeceklerini bildirdi.

Öte yandan UEFA'nın İsrail Futbol Federasyonuna bir yazı göndererek, Avrupa maçları için bölgeye giden takımların korunması için güvenlik önlemlerini artırmasını istediği kaydedildi.

Daha önce de Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu’nda İsrail’in Maccabi Haifa takımıyla eşleşen Liverpool, bu maça çıkmayacağını açıklamıştı. İngiliz takımının teknik direktörü Rafael Benitez, füzelerin yağdığı Hayfa’da 22 veya 23 Ağustos’ta oynanacak maçta can güvenliklerinin sağlanamayacağını belirterek, karşılaşmanın tarafsız sahaya alınmasını istemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!