Didin ile Skyliners yollarını ayırıyor

Güncelleme Tarihi:

Didin ile Skyliners yollarını ayırıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2010 15:07

Frankfurt Deutschebank Skyliners ile Türk antrenörü Murat Didin'in sezon sonunda yollarının ayrılacağı öne sürüldü.

Almanya Beko 1. Basketbol Ligi'nde ilk Türk antrenör olarak kupa ve Almanya şampionluğunu kazanma şansı bulunanan Didin ile kulüp başkanı Gunnar Wöbke arasına kara kedi girdi. Son iki maçta ligde aldığı yenilgileri takımdaki bu huzursuz ortama bağlayan Frankfurter Neupresse Gazetesi, "Ayrılma kararı çoktan alındı" manşetini attı.

YENİLGİLERİN SEBEBİ Mİ?

İki hafta önce ligin zayıf ekplerinden Düsseldorf ile bu hafta sonu Bremerhaven deplasmanında alınan yenilgilerle Play-Off'a ilk dört sırada girme şansını azaltan Frankfurt'un antrenörü ile başkan arasındaki tartışmanın, Didin'in Düsseldorf maçı sonrası basın toplantısında yaptığı açıklamayla başladığı öne sürüldü. Alman basketbol çevrelerinde, "Baba" olarak tanınıp çok sevilen Didin'in basın toplantısında, çalıştırdığı ekonomik yönden kısıtlı Frankfurt ekibine kazandırdığı sponsorlara rağmen ligin en ucuz ücretle çalışan antrenör olduğunu vurgulayıp, "Ben takıma maddi olarak bana verilenden çok daha fazlasını kazandırdım" söylemesi üzerine başkan tarafından görüşme odasına çağrıldı. Hoca ile "Murat Didin eşittir başarı ve disiplin. Bu yüzden onunla çalışmaktan sevinçliyiz. O tekrar geldikten sonra Frankfurt tekrar güçlü bir takım oldu. Murat adeta Deutschebank Skyliners takımının babası" diyen başkanın görüşmesi sonunda anlaşmazlığın bertaraf edidiği, fakat Didin'n yüksek bir meblağda para cezasına çarptırıldığı bildirildi.

ZAMANI DEĞİL

Frankfurt ekibini spor direktörü Kamil Novak, aradaki huzursuzluğun giderildiği açıklarken Murat Didin, "Şimdi bunları konuşmanın sırası ve zamanı değil. İlk ve tek kez 2004 yılında Almanya şampiyonu olan Frankfurt'la tekrar şampiyonluk yaşamak istiyorum. Ayrıca ev sahibliği yapacağımız 4 takımın katılacağı 10-11 Nisan tarihlerinde yapılacak Almanya Basketbol Kupası'nı kazanmak arzusundayız. Frankfurt kupayı alacak kapasitede. Hakemlerin tek taraflı düdük çaldığı son lig maçındaki 76-74 mağlup olduğumuz Bremerhaven, yarı finaldeki rakibimiz. Bu kez sevinen taraf biz olacağız. Çifte şampiyonluk hedefimiz hala devam ediyor. Bu şansı iyi kullanmak istiyoruz" dedi.

SPONSORLAR KAZANDIRDI

Frankfurt'a adeta yeni bir ruh kazandıran Didin, takımın aldığı başarılı sonuçların yanında sponsorlarla da anlaşması için arabuluculuk yaptı. Frankfurt'ta basketbol aşkını tekrar alevlendiren Didin, bu sezon Almanya 1. Basketbol Ligi'nin Türk firması BEKO ismiyle oynanmasında, sponsorluk yapmasında şirket yetkileriyle Alman Basketbol Federasyonu yetkileri arasında arabuluculuk yaptı ve lige bir Türk firmasının konulmasını sağlattı. Didin, Efes Pilsen'in Avrupa Kupası'ndan elenmesinden sonra transfer gündemine gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!