Dida ortalığı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Dida ortalığı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sahte pasaportla Milan forması giydiği öne sürülen Brezilyalı kaleci, Şampiyonlar Ligi'ni toz duman etti.

1:İngiliz Basını, Dida konusunda Milan'ın ihracının gündemde olup, UEFA'nın konuya el attığını yazdı.

2:İtalyan meydası ise, büyük bir gaf yaptıklarını belirttiği İngiliz basınını cahillikle itham etti.

3:Beşiktaş, Leeds ve Barcelona ile ortak hareket edeceklerini belirtip, konuyu UEFA'ya taşıyacaklarını açıkladı.

4:UEFA ise ‘‘Dida, bize Brezilyalı olarak başvurdu, zaten bize de nasıl başvurduğu önemliydi. Başvurusu yasal’’ dedi.

İngiliz basınının önceki gün manşetlere taşıdığı, Brezilyalı kalecisi Dida'nın sahte pasaportla UEFA'ya başvurmasıyla Milan'ın Şampiyonlar Ligi'nden ihracı konusu, Avrupa futbolunu karıştırdı. İngiliz medyası, İtalyan kulübünün de olayı doğruladığı yazıp, konunun UEFA tarafından soruşturulduğunu belirtirken, İtalyan medyası bunun tam aksini iddia etti.

İngilizlerin Dida'nın sahte Portekiz pasaportu kullandığını gündeme getirmesini ‘‘Büyük bir gaf’’ olarak değerlendiren İtalyan medyası, Ada'lı meslektaşlarını cahillikle suçladı. İtalyanlar, Dida'nın İtalyan Federasyonu'na bağlı Lig Birliği Lisans Bölümüne Brezilya pasaportu ve yabancı futbolcu statüsü ile kayıt edildiğini yazdı.

İngilizlerin UEFA Kurallarını bilmediklerini de öne süren İtalyanlar, Şampiyonlar Ligi'nde her hangi bir ülke takımının sınırsız yabancı futbolcu oynatabileceği kuralını hatırlattı. İngilizlerin Leeds'in isteği doğrultusunda bu tür haberler çıkarttığını ancak iddiaların Manş Denizi'nde boğulduğunu yazan Tuttosport, Milan-Leeds maçı öncesi böyle çirkin dedikoduların masa başında zafer kazanılmanın hedeflediğini de vurguladı.

Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili ise Leeds Başkanı Peter Ridsdale ile telefon görüşmesi yaparak gerekli tüm incelemeleri başlattıklarını açıkladı. Leeds Basın sözcüsü David Walker de Beşiktaş basın sözcüsü Erol Kaynar ve dış ilişkiler sorumlusu İbrahim Altınsay ile temas kurarak ‘‘Dida konusunda elimizdeki önemli belgeler var’’ dedi.

Bilgili ‘‘Leeds ile temaslarımız sürüyor. Arkadaşımız İbrahim Altınsay, Leeds ile birlikte belgeleri toplayıp UEFA yetkililerine götürecekler. Barcelona itiraz dilekçesi hazırlıyor. İki gün içinde konu açıklık kazanacak. Leeds ile ortak hareket edeceğiz. UEFA nezdinde çalışmalarımız sürüyor, Milan ile de tamas halindeyiz’’ yorumunu yaptı.

UEFA Sözcüsü Thomas Giordano ise ‘‘Milan içinde karışıklık olup olmadığı Milan'ı ilgilendirir. Dida'nın bize başvurusu tamamen yasal. UEFA içinde oyuncuların milliyetinin önemi yok. Eğer bir futbolcu kulübünde oynaması uygunsa bizim için de uygundur. Bize Brezilyalı olarak başvurdu, zaten bize de nasıl başvurduğu önemliydi. İngiliz basınında çıkan haberler yanlış.’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!