Devrim yapacağız

Güncelleme Tarihi:

Devrim yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2006 00:00

İsmail Çiftaslan, "Hedefimiz NBA’ye oyuncu göndermek, 2014’te Avrupa’da final oynamak. Ayrıca platin, altın, gümüş ve arena sponsorluklarla Türk sporunda devrim yapacağız" dedi.

DARÜŞŞAFAKA bir şevkat yuvası.. Eğitimde devlet desteksiz, hayırsever insanların bağışları ile ayakta kalmaya çalışan bir kurum... Sporla, eğitimi bir bütün olarak çalıştıran Daçka, genç oyuncular için bir cazibe merkezi, bir çekim yeri. Basketbolda ise bir alt yapı fabrikası...

Basketbol kökenli başkan İsmail Çiftaslan, dışardan adı ile mütevazı, iç görüntüsü ile tesis zengini, bu kulübün iç bünyesi ile alt yapısındaki büyük projeleri HÜRRİYET’e anlattı.

"İlke olarak alt yapıya önem veren bir kulübüz. Yıllardır alt yapılarımızdan yetiştirdiğimiz oyuncularla varlığımızı sürdürüyoruz. Alt yapı ile ilgili olarak ölçme ve değerlendirme sistemi kuruyoruz. Genetik özelliklerine bakıyoruz."

Her yıl play-off


Bir de bunun üst yapısı vardı. Peki orada işler nasıl götürülüyordu?

Üst yapıyı bir kulübün vitrini olarak algıladıklarını bu vitrinin her zaman güzel ve cazibeli olması gerektiğini vurgulayan İsmail Çiftaslan, "Üst yapıda bütçemiz ne olursa olsun, her sezon hedef play off’a girmektir. Biz Daçka olarak alt yapılarda en çok oyuncuyu A takımda oynatan kulüp olduğumuzu iddia ediyoruz. Sporcu olarak gelecekte atılım gösteremeyecek olanları da antrenör, hakem ve yöneticiliğe yönlendiriyoruz."

Daçka’nın 1-2 yıllık kısa vade hedefleri arasında; Play off’a kalmak, uluslararası basketbol kliniği yapmak, kamplar düzenlemek. Orhun Ene ile birlikte gerçekleştirilen spor okullarını İstanbul ve Türkiye’de yaygınlaştırmak. 3 yıla yayılan orta vade hedefleri arasında alt yapı oyuncu kalitesini arttırmak. Alt yapı fabrikası gibi çalışmak. Milli Takım’ın her seviyesine 5-6 oyuncu vermek. 4-6 yıllık uzun vade hedefleri arasında da Milli Takım alt yapısından yetişmiş en az iki oyuncu bulundurmak. NBA veya Avrupa Basketbol piyasasına alt yapıdan yetişmiş bir oyuncu yollamak. 2014 Avrupa finali oynayıp şampiyon olmak.

Dev proje yolda

Darüşşakafa Kulübü Başkanı İsmail Çiftaslan, platin, altın, gümüş ve arena sponsorluklarla Türk sporunda devrim yapacaklarını açıkladı. Platin sponsorluk, 250 bin dolara satılacak. Daçka forma ve eşofmanı, orta saha, bilboard, skorboard, maç yayınlarında döner pano reklamları alınacak. 150 bin dolara satılacak Altın sponsorlukta ise forma, eşofmanlara yan reklam, salon zemin ve üç saniye koridorları ile skorboard yanlarına reklamlar satılacak. 90 bin dolarlık Gümüş sponsorluk ise şort ve eşofman alt reklamlarını kapsayacak.

ÜNLÜ KOLTUKLAR

Şeref Tribünü’nün karşısında 250 koltuk 75 bin dolara ünlü kişilere satılacak. Bu koltukları alacak ünlü kişiler sayesinde seyirci sıkıntısı giderilecek. Kısmi sponsorlukta ise oyuncuların giyecekleri forma, eşofman, ayakkabılar ile toplar satışa çıkarılacak. Dileyen taraftar, beğendiği oyuncunun formasını alarak, "İşte ben bu oyuncunun forma, eşofman sponsoruyum" diyebilecek. Her bir eşofman 250 dolar, ayakkabılar 100 dolar, top için ise 75 dolar ödenebilecek. 50 bin dolara satılacak Basketbol okulları sponsorluğunda sponsor firma okullarda adı ile anılacak.

DAÇKA YILDIZ ALMAZ

Türkiye’de ilk kez salonda belli noktalara yerleştirilecek dev ekran ve kameralarla özellikle alt yapı antrenman ve maçlarının çekimi ile antrenörler sporcuların hatalarını anında düzeltecekler. Sporcuların velileri, çocukların ailelerinden olumsuz etkilenmemeleri için salona alınmayacak, aileler sporcu çocuklarını dev ekranlardan izleme imkanı bulacaklar. Başkan Çiftaslan, "Muhtarlıklar, okullar ve belediye ile temas ederek Daçka’yı çevrenin takımı yapmaya çalışacağız." dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!