Dev hüsranın ardından

Güncelleme Tarihi:

Dev hüsranın ardından
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2012 00:38

Eurobasket 2013 elemelerinde F Grubu'nda mücadele eden A Milli Basketbol Takımımız, Çek Cumhuriyeti karşısında aldığı farklı mağlubiyetin üzüntüsünü üzerinden atmak istiyor.

Haberin Devamı

12 Dev Adam, bu akşam TSİ 19.30'da Beyaz Rusya'yla karşı karşıya gelecek. Karşılaşma NTV Spor'dan canlı olarak ekranlara gelecek.
 
A MİLLİLER BEYAZ RUSYADA

Grupta ikincilik mücadelesinde en büyük rakibi olan Çek Cumhuriyeti karşısında hücum ve savunmada sıkıntı yaşayan devler, aldıkları yenilgi sonrasında rotayı deplasmanda oynayacakları maça çevirdiler.

Hazırlıklarını Ankara'da tamamlayan 12 Dev Adam dün öğle saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan uçakla Minsk'e hareket etti. TBF'nin internet sitesinde yer alan habere göre, milliler seyahatleri öncesi görüşlerini şu şekilde paylaştı;

Harun Erdenay: “Takım Hazır Durumda”

“Onların da hala üçüncülük için şansları devam ediyor. Ankara’da onları mağlup etmeyi başarmıştık. Çek Cumhuriyeti maçına göre çok daha iyi oynayacağız. Kazanırsak gruptan çıkma şansımızı yüzde 70-80 yükselteceğiz. Takımımız hazır durumda… Sakatlarımızın da iyileşmesiyle tam kadro Beyaz Rusya maçına çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kerem Gönlüm: “Elimizden Geleni Yapacağız”

“Bu maçı da kaybedersek gruptan çıkamama tehlikesiyle karşı karşıya kalacağız. Çek Cumhuriyeti maçı çok ekstra bir maçtı, çok kötü oynadık. Türk Milli Takımı’na, dünya ikincisi bir takıma yakışmayacak bir görüntü verdik. Umarım takım olarak o maçtan gerekli dersi çıkartırız ve Beyaz Rusya maçında çok daha farklı bir Milli Takım ortaya çıkar. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız ve galip gelip evimize döneceğiz. Avantaj hala bizde, evimizde 2 maç daha oynayacağız. Kalan karşılaşmalardan galip gelip grup ikincisi olarak Avrupa Şampiyonası’na katılmak istiyoruz” dedi.

Gönlüm, milli formanın önemine de değinerek, “Milli Takım’a herkes kulüp formalarını çıkartıp geliyor. Bir bayrak altında mücadele ediyoruz. Kimse milli maçları izlerken takım tutmuyor. Buraya gelen arkadaşların formanın değerini bilmesi gerekiyor. Sorumluluk çok fazla ama artıları da büyük. Onların yerinde olmak isteyen binlerce basketbolcu var. Kaybettiğimiz maçlar onlar için büyük deneyim oldu. Hepsi çok iyi niyetle çalışıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

Furkan Aldemir: “Her Şey Bizim Elimizde”

“Şu anda her şey bizim elimizde ama kalan maçlarımızı kazanmamız gerekiyor. Beyaz Rusya mücadelesi de en kritik maç… Aramızda üçüncülük mücadelesi varmış gibi görünüyor. Önce onları mağlup edip ardından da diğer maçları kazanarak ikincilik koltuğunu tekrar almak istiyoruz. İyi konsantre olduğumuz bu maçı kazanarak Kayseri’ye mutlu bir biçimde gideceğiz” şeklinde konuştu.

İlkan Karaman: “Çok Sıkı Çalıştık”

“Avrupa Şampiyonası’na rahat bir biçimde katılmamız için 4’te 4 yapmamız şart. Zaten büyüklerimiz de ciddi biçimde bize bunu empoze ediyorlar. Buradaki maçta Beyaz Rusya karşısında farkı 12-14 sayılara kadar çıkarmıştık. Farkın erimesi bizim savunma direncimizin düşmesinden kaynaklanmıştı. Orada daha sıkı bir maç olacak. Ama bu maç için çok sıkı çalıştık. Kazanacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

BU KEZ DEPLASMANDA...

Haberin Devamı

Ay-yıldızlılar, mücadele ettikleri F grubundaki çıktıkları ilk karşılaşmada Beyaz Rusya'yı, ev sahibi avantajını da kullanarak  77-74 mağlup etmeyi başarmıştı. Dev Adamlar bu kez Beyaz Rusya ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Beyaz Rusya'nın gruptaki tek galibiyetini, deplasmanda Portekiz'i 82-75'lik skorla mağlup ettiği maçta aldı. Dördüncü maçındaki ilk galibiyetini alan Belarus’ta Artsiom Parakhouski 19 sayı- 4 ribaund- 2 asist- 2 top çalma, Aliaksandr Pustahvar 13 sayı- 4 ribaund ve Aliaksei Trastsinetski de 10 sayı- 1 ribaund- 2 asistle çift haneli rakamlara ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!