Dev finalde yağmur 'önde'

Güncelleme Tarihi:

Dev finalde yağmur önde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2012 19:07

Dünyanın en iyi tenisçilerinden Rafael Nadal ile Novak Djokovic’i karşı karşıya getiren müthiş maça, ‘doğa’ engel oldu.Mücadele zeminin kayganlaşması yüzünden ertelendiğinde İspanyol yıldız, Sırp rakibi karşısında setlerde 2-1 üstündü.

Haberin Devamı

DÜNYADA çok sayıda sporseverin heyecanla beklediği Fransa Açık Tenis Turnuvası’nın tek erkekler finali inanılmaz bir atmosferde, tamamı dolu tribünler önünde başladı. Başkent Paris’te hayat durmuş, herkes Rafael Nadal-Novak Djokovic finaline kilitlenmişti. Karşılaşmaya müthiş başlayan İspanyol Nadal, toprak korttaki üstünlüğünü ortaya koymakta gecikmedi. Son 3 Grand Slam finalinde karşılaştığı Sırp rakibi Djokovic karşısında adeta fırtına gibi esiyordu.

Verilen ilk ara 34 dakika sürdü

Nadal, 2 kez rakibinin servisini kırdı. Djokovic durumu 3-3’e getirse de, İspanyol raket seti 6-4 aldı. İkinci sette de Nadal 5-3 öndeyken yağmur nedeniyle maça ara verildi. 34 dakikalık aradan sonra Nadal 2. seti de 6-3 önde bitirip, 2-0 üstünlük kurdu. Üçüncü sette Djokovic, gücünü ispatladı.

Haberin Devamı

Djokovic avantajlı kapadı

Sırp raket, seti 6-2 kazanıp, durumu 2-1’e getirdi. Djokoviç, 4. sette 2-1 üstünken, yağmur nedeniyle maç ertelendi. Zeminin kayganlaşması yüzünden ertelenen mücadele bugün 14.00’te kaldığı yerden devam edecek. NTV Spor’dan yayınlanacak.

39 yıl önce ne olmuştu?

Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda daha önce son olarak 1973’te Ilie Nastase ve Niki Pilic arasındaki final maçı ertelenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!