"Derbinin hası Türkiye'de"

Güncelleme Tarihi:

Derbinin hası Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2012 10:41

Bir dönem Galatasaray forması giyen Tottenham’ın kalecisi Brad Friedel Arsenal maçı öncesi, yaşadığı en ateşli derbinin Galatasaray-Fenerbahçe olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

tr.eurosport.com.'un haberine göre; Tecrübeli kaleci Brad Friedel, hafta sonu oynanacak Kuzey Londra Derbisi öncesi dev maçla ilgili açıklamalarda bulundu. Kariyerinde daha önce iki kez Tottenham-Arsenal, birçok kez de başka yerel derbilerde forma giyen file bekçisi hayatında gördüğü en ateşli derbinin Galatasaray-Fenerbahçe maçları olduğunu söyledi.

Friedel, “Ben bu tür atmosferlere alışkınım. Özellikle Galatasaray-Fenerbahçe maçları tanık olduğum en yoğun, hırslı, şiddetli derbilerdi. O gün statlar tıklım tıklım dolar, kulakları sağır edecek derecede tezahüratlar olur, taraftarlar birbirlerinden nefret ederdi. Hatırlıyorum da 1996’da Türkiye Kupası’nı Fenerbahçe’yi yenerek kazandığımız gün dairemin camları kırılmıştı. 3 saat boyunca soyunma odasından çıkamadık. Giderken de Fenerbahçeli taraftarlar arabamı ters çevirmeye çalıştı. Kupayı bile kaldıramamıştık” dedi.

Haberin Devamı

O gün Graeme Souness ve Dean Saunders’ın aksine bekâr olduğu için şanslı olduğunu düşündüğünü dile getiren tecrübeli eldiven, yine de İstanbul’da geçirdiği zamandan çok keyif aldığını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!