Derbinin anahtarı Stoch

Fenerbahçe’nin, Slovak yıldızı Miroslav Stoch, Cumartesi akşamı Ankaragücü karşısında attığı goller ve oynadığı futbolla sahanın yıldızı oldu.

Haberin Devamı

Stoch hakkında gerek basın gerek futbol severler sürekli aynı soruyu soruyor “böylesine kaliteli bir oyuncu neden Fenerbahçe’de ilk 11’e girmekte zorlanıyor?”

İşte bu noktada Fenerbahçe teknik heyetinin yıldız oyuncuyu iyi analiz edemediğini düşünüyorum;

1- Stoch 2006 yılında Chelsea’ye transfer olduğunda sadece 4 kez forma yüzü görebilmiş ardından 18 yaş altı takımında kanat oyuncusu olmasına rağmen attığı gollerle krallığa uzanarak taraftarın sevgilisi olmuştu.

2- Bu başarısının ardından Chelsea tarafından bu kez Twente’ye kiralanmış, o sezon oynadığı futbol ve attığı 10 golle Hollanda temsilcisine tarihi şampiyonluğu kazandıran oyuncular arasında ilk sırada yer almıştı.
Fenerbahçe bu oyuncuyu Galatasaray’ın elinden kaparak transfer ettiğinde yer yerinden oynamış, Chelsea taraftarı bile bu duruma isyan etmişti. 

Stoch’un kariyer basamaklarına baktığımızda devamlı ilk 11 oynadığında daha başarılı olduğunu rahatça görebiliyoruz. Sürekli kaleyi düşünen, oyunun her iki yönünde de başarıyla oynayabilen ve yaptığı bindirmelerle rakip savunmaları zor durumda bırakabilen Stoch için, Aykut Kocaman’ın iyi düşünmesi gerekiyor. Özellikle Fenerbahçe’nin sağ kanadı Gökhan Gönül’ün formsuzluğuyla çökmüş durumdayken Stoch’u derbide mutlaka kullanmalı.
Aykut Kocaman yanılgıya düşer ve maça Stoch ile başlamazsa, 10 yıllık ezeli üstünlük Arena’nın çimlerinde son bulabilir…

 


 

Yazarın Tüm Yazıları