Denizli ÅŸampiyon yap bizi

Güncelleme Tarihi:

Denizli ÅŸampiyon yap bizi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2009 00:00

Mutlu sona en yakın takım olan Beşiktaş tecrübeli teknik direktörü Mustafa Denizli’ye, takipçileri Sivasspor ile Trabzonspor ise daha önce iki kez ligin kaderini değiştiren Denizlispor’a güveniyor.

Haberin Devamı

Denizlispor - BeÅŸiktaÅŸ / Muhtemel 11'ler

Galatasaray - Sivasspor / Muhtemel 11'ler

Trabzonspor - Fenerbahçe / Muhtemel 11'ler

3 takımdan 1'i düşecek 

TARÄ°HÄ°NÄ°N en çekiÅŸmeli sezonuna sahne olan Süper Lig’de perde bu akÅŸam oynanacak maçlarla kapanıyor. Kapılarını 1959 yılında açan ligin 51. sezonu ÅŸampiyonunu arıyor. Tamamı saat 20.00’de baÅŸlayacak 7 maçın sonunda ÅŸampiyonun yanı sıra, Åžampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi yolcuları ile küme düşen üçüncü takım da belli olacak.Â

68 puanla son haftaya büyük avantajla giren Beşiktaş ile takipçileri Sivasspor ve Trabzonspor’un sloganı aynı: "Denizli, şampiyon yap bizi!

6 yıl sonra lig şampiyonluğuna, 19 yıl sonra çifte kupaya yaklaşan Beşiktaş, Denizlisor deplasmanında bu sezonun en önemli maçına çıkacak. Hedefine çok yaklaşan siyah beyazlılar, bu yolda tecrübeli teknik direktörü Mustafa Denizli’ye güveniyor.

Beşiktaş’ın zirve yarışında yalnız bırakmayan Sivasspor ile Trabzonspor ise şampiyonluk yolunda alacakları galibiyetin yanı sıra, daha önce iki kez ligin kaderini değiştiren (1987’de Beşiktaş’a, 2006’da F.Bahçe’ye çelme takıp, G.Saray’ın şampiyonluğuna katkıda bulundu) Denizlispor’un alacağı sonuca bel bağlamış durumda.

YiÄŸido 5. ÅŸampiyon olmak istiyor

Beşiktaş’ın Denizli deplasmanında puan kaybetmesi halinde G.Saray’ı Ali Sami Yen’de yenmesi durumunda şampiyonluğa ulaşacak olan Sivasspor, ligde bu başarıyı elde eden 5. takım olarak tarihe geçecek. Kırmızı beyazlılar, şampiyonluk hedefine ulaşamadığı taktirde en azından ligi ikinci bitirip 2. eleme turu oynayacağı Şampiyonlar Ligi’ne katılmak istiyor. Yiğido, takipçisi Trabzonspor’a geçilip ligi üçüncü sırada bitirirse UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek.

25 yıl uzağında kaldığı lig şampiyonluğu için Trabzonspor’a mucize gerekiyor. UEFA Avrupa Ligi’ne katılmayı garantileyen bordo mavililer, farklı F.Bahçe galibiyetinin (6-0 gibi) yanı sıra, mutlu son için Sivasspor’un kazanmamasını, Beşiktaş’ın Denizli’de en az 3 farklı skorla kaybetmesini bekleyecek.

UEFA Avrupa Ligi için müthiş kapışma

Zirvedeki takımlardan birisi ligi üçüncü sırada bitireceği, F.Bahçe’nin de en azından kupa finalisti kontenjanından gideceği UEFA Avrupa Ligi için G.Saray ile Bursaspor yarışıyor. G.Saray’ın UEFA Avrupa Ligi’ne gitmesi için bu sezon daha önce 3 kez karşılaşıp yenemediği Sivasspor karşısında mutlaka puan alması gerekiyor. Puan eşitliği halinde F.Bahçe’nin gerisinde bulunan Cimbom, ikili averajda eşit olduğu Bursaspor’a genel averajda üstün. F.Bahçe ve G.Saray yenilir, Bursaspor kazanırsa, sıralama üçlü averajla belirlenecek. Bu durumda F.Bahçe dördüncü, Bursaspor beşinci olacağı için G.Saray, Avrupa kupalarına gidemeyecek.

Eğer bugünkü tabloyla lig sona ererse, Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş gruplarda mücadele edecek, Sivasspor gruplar için iki eleme oynayacak. Avrupa Ligi için Trabzonspor bir eleme, Fenerbahçe iki eleme ve Galatasaray da üç eleme oynayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!