Demirören’i AKP gölgesi kurtardı

BEŞİKTAŞ’ın efsane başkanı Süleyman Seba diğer başkan adayı Murat Aksu’nun listesinde yer alan Ali Baransel’e:“Bu çocuk genç, sen buna yanlış yaptırmazsın, söylenecek çok şey var ama, ben şimdi susuyorum”.

Haberin Devamı

Seba’nın söylenecek çok şey var, dediği, Aksu ile yan yana getirilen siyaset bağlantısı, Beşiktaş kongre üyelerinin çoğunluğuna hakim olan AKP gölgesi. Murat Aksu, AKP’nin eski bakanlarından Abdülkadir Aksu’nun oğlu.

Beşiktaş’ta başkanlığı Yıldırım Demirören yeniden kazanıyor. Beşiktaş bir spor kulübü. Divan başkanı, TBMM Başkan vekilliğinden deneyimli Uluç Gürkan kürsüden siyaset konuşulmasına izin vermiyor ama, kulislerde esen siyaset rüzgârı başkanlık seçiminde yine de etkisini gösteriyor.

İBRA ŞART


Demirören ile Aksu arasında ilk raund mali kongrede yönetimin ibrası meselesinde yaşanıyor, başkan seçiminden bir gün önce.

Kongre üye çoğunluğu, “ibrayı etik sorun” olarak görüyor. Beşiktaş tarihinde ibra edilmeyen yönetim yok. Murat Aksu aklını ibraya takıyor, ama bu kozu iyi oynayamıyor.

Demirören yönetimi ibra edilince, ikinci bir olay, ona yardım ediyor. Hasan Arat kürsüde konuşurken “Atatürk” dediği anda, tüm kongre ayağa kalkıyor. Beşiktaş kongre ruhunu yansıtan bir sahne.

Asıl hamlesini de bu havaya dayandırıyor. Listesinde iki isim kongreye mesaj veriyor. Biri Metin Keçeli, Süleyman Seba’nın evladı gibi, güven veren bir isim.

Diğeri CHP’de MYK üyeliği, DSP’de Devlet Bakanlığı yapan Erdoğan Toprak. Aksu-AKP bağlantısına antitez olarak.

BEYAZ RÜZGÂR


Oysa, Murat Aksu başlangıçta olumlu hava yaratıyor. Değişim onun tezi. Çoğunluk değişimi şart görüyor. Ancak, Aksu’nun bazı handikapları var.

1- Kulüpte hiç bir gurup lideri ile anlaşma sağlayamıyor.

2- Kongrede bir ara bölgecilik takıntısı yaşanıyor, Aksu Ailesinin Diyarbakır kökenli olması bazı üyelerin aklını karıştırıyor.

3- Asıl etken, AKP bağlantısı. Kendisi siyaseti hiç bir biçimde ağzına almamış bile olsa, üzerindeki AKP gölgesini silemiyor. Üstüne üstlük, Bülent Arınç gelip oy kullanınca, herkes Aksu’ya mesafesini biraz daha açıyor.

4- Aksu’nun en güçlü kozu Ali Baransel. Aksu’ya oyların bir bölümü, sırf Ali Baransel’e duyulan güven nedeniyle veriliyor.

5- Beyaz Rüzgâr burada devreye giriyor. Beşiktaş’ta yönetimin değişmesine inanan güçlü bir rüzgar var, Beyaz Rüzgar. Değişimi Aksu temsil edince, Beyaz Rüzgâr ekibi siyasi tavır alıyor, taraf değiştiriyor.

Uluç Gürkan’ın Divan Başkanlığı kongreye bir seviye getiriyor. Demirören umarım, bu çıtayı hiç olmazsa bu sefer kırmaz. Günlük tavırlarıyla, kulüp politikasıyla, yönetim anlayışıyla.

Ben oy kullanmamış, kongre üyesi bir Beşiktaş’lıyım. Demirören’den bunu beklerim.

Haberin Devamı

Şivan Perver konserinde açılım

Haberin Devamı

AVUSTURYA Cumhurbaşkanı Heinz Fischer Kürt sorununu yıllardır izliyor. Mesut Barzani’nin babası Molla Mustafa Barzani ile dostluğu var, Şivan Perver’in müziğine hayran.

İki gün önce Viyana’da Şivan Perver konserine özel ilgi gösteriyor. Eski DTP’lilere “parti kapatmak yanlış, Kürt sorunu barıçşı yollardan çözülmeli” diyor.

Konsere gelen Mesut Barzani ABD Başkanı Obama ile görüşmesini anlatıyor. Obama’nın “Kürt açılımı sürecek, Kürt sorunu çözülecek” dediğini aktarıyor. Ne de olsa, Amerika’dan al haberi. Biz pratikte açılımı unutmuş gibiyiz ama, demek ki, açılım sürecek.

Dün Viyana’da eski DEP’li Sedat Yurttaş Şivan Perver ile kahvaltıda buluşuyor. Bir ara Perver’le de konuşuyorum, konserini sorduğumda, Perver:

“Kürt açılımına sanatçı olarak katkı yapmak istedim. Her türkümde açılım mesajı var.”

Şivan Perver yaylı sazlar eşliğinde Doğu-Batı sentezi yaratmaya çalışıyor. Konserde kulaklar Kürt müziği motiflerinde, akıllar açılımda.

Yazarın Tüm Yazıları