Değişim başlıyor

G.SARAY’ın erkek ve kadın basket maçlarında ezeli rakibi Fenerbahçe’yi yenmesi kulüp içindeki değişimin başladığının ilk sinyalleridir.

Haberin Devamı

Kulübün kollardan başlayan bu değişim vücudu olan futbol takımında tamamlandığında istenen Galatsaray ortaya çıkacak. Fakat futboldaki değişim bu kadar çabuk ve hızlı olmaz ama şuda var ki G.Saray bu geçiş dönemini normale göre daha hızlı yaşıyor.

Takım ruhu

UZAKLAŞTIRDIĞI duran toptan sonra bile gol çıkarmış gibi hırs yapan, ikili mücadelelerde kaybetmeyi bırakın rakibini korkutan, ayağındaki topları hep olumlu hatta bazen Fantastik hareketlerle kullanan, geldiği günden beri üzerine koyarak ve takımına kazandırarak oynayan Felipe Melo taraftarın ve camianın gözünde canlanmaya başlayan Ruhun yol göstericiliğini yapıyor.

Sıkıntı belli

G.SARAY’ın bugüne kadar oynadığı maçlarda ortaya çıkan net tablosunda hallolmayan ya da eksik olan tek bir problemi var. Pozisyon sayısını artırma ya da daha klasik tabirle forvet problemi. Dafansındaki problemi Ujfalusi ile, orta sahayı Selçuk-Melo ile halleden Galatasaray önde yaşanan daha fazla gol pozisyonuna girme yada fazla gol atıp maçları koparabilme işini istenilen düzeye çekebilmiş değil.
Fatih Hoca’nın önde Elmander ile tek oynamasının sebebi;
1-Takımın özgüveni yerine gelene kadar orta sahada kalabalık oynayıp maçları kontrol altında tutmak.
2-Beşli orta sahanın defansa yardımı ile rakibe daha az pozisyon vermek ve kontra yaparak etkili olmak.

Fark ediliyor

Haberin Devamı

G.SARAY’da geçtiğimiz yıllara göre farklı gözüken ve dikkat çeken temel unsurlar var.
1-Artık oyunun başında kendi sahasında oynadığını rakibine hissettirek baskı yapıyor ve çıkarmıyor.
2-Kaliteli orta sahası ile topa daha fazla sahip olmakla aynı zamanda oyuna hakim oluyor.
3-Oturmaya başlayan fizik gücü ile oyunda kalıp rakibine kendini kabul ettiriyor.

Yazarın Tüm Yazıları