Değişiklik ihtiyacı

Babahın erken saatlerinde Terazi burcundaki Ay, Terazi’deki Venüs’ü tetikleyecek ve güzel duyguların bilincin derinlerinden yükselmesine neden olacak.

Aynı zamanda Neptün’ün uyumlu etkileri sanatsal duyguların yükseleceğini gösteriyor. Öğleden sonraki saatlerde ise Ay, Pluton’u uyumlu etkiler ile harekete geçirecek. Radikal değişiklik arzularını tetikleyecek. Bir değişiklik yapma arzusu içinde bulunanlar için bugün harekete geçmek açısından çok uygun. Fakat sert ve zorlayıcı bir tavır içinde bulunmaktan kaçınmalısınız.

Masallar ve gerçekler (2)

Endonezya’nın Flores Adası’nda keşfedilen küçük insanların cüce olmayıp farklı bir ırka olduğu anlaşılınca bilim çevrelerinde büyük bir heyecan yarattı. Ancak bu keşif sadece bilimsel tanımları yeniden gözden geçirmekle kalmayıp aynı zamanda insanlığın dikkatini masallara ve efsanelere daha dikkatli bakmak gerektiğini de işaret ediyor. Çünkü Endonezya Halk masallarında yer alan ‘Ebu Gogo’ efsanesinde anlatılan küçük insanların gerçek oldukları ortaya çıkmış oldu.

Bu keşif bana ‘Babil’in Asma Bahçeleri’ni hatırlatıyor. Uzun yıllar bir masal olarak kabul edilen Babil’in Asma Bahçeleri’ni araştırmaya karar veren adını şimdi hatırlayamadığım bir araştırmacı Tevrat’ta yapılan anlatım ve tariflerden yola çıkarak araştırmaya başlar ve yaklaşık altmış yıl önce Asma Bahçeleri bulur.

Ben bu bilgiyle ilk kez karşılaştığım zaman çok etkilenmiştim. Efsaneleri ve masalları başka bir gözle okumaya başlamıştım. Sonra Jules Verne’nin hikayeleri, Titanic faciasında söz edilen gemi ile bu geminin yapımından çok daha önce yazılmış olan Titanic adlı kitapta tarif edilen geminin ölçülerinin hemen hemen aynı olması ve kitapta anlatıldığı gibi buz dağlarına çarpıp parçalanması dikkatimi çekmişti.

Geçmişte yaşanılan bu olaylar günümüzde de ortaya çıkmaya devam ediyor. Mesela ‘Uzay Yolu’ adlı diziyi izlemiş olanlar bir dokunuşla veya kart gösterildiği zaman kendiliğinden açılan kapıları, cep telefonlarını hatırlayacaklar. Bu dizinin çekildiği yıllarda şu anda bize çok doğal gelen bu araçlar yoktu.

Şimdi ise JRR Tolkien’nin yazmış olduğu ‘Hobbit’ adlı masalda anlatılan küçük insanların gerçek olduğunu anlıyoruz. Kimbilir belki bir dil ve mitoloji uzmanı olan Tolkien ‘Ebu Gogo’ efsanesini biliyordu ve Hobbit karakterini buradan türetmişti. Ama bu durumda Ebu Gogo efsanesinin gerçek olduğunu anlıyoruz.

Astrolojik ilişkiler

Sabah saatlerinde doğduğunuzu bildiriyorsunuz ancak sabah saatleri dediğiniz zaman İkizler, Yengeç ve Aslan burçlarından biri yükseliyor olabilir. Ve bunların her biri sizin farklı biri olmanıza neden olur. Hangisi olduğunu anlayabilmek için doğum saatinizin kesin olması gerekir. Sevdiğiniz kişinin burcunun Balık olduğunu bildirmişsiniz fakat onun da doğum saati yok. Sadece burçlarınıza bakarak aranızdaki uyumu incelemek mümkün değil. Bir Aslan ile Balık nasıl anlaşır diye bakmak ise çok zayıf bir inceleme olur. Biri Ateş, diğeri Su olan bu iki burç arasındaki anlaşmayı şöyle tarif edebilirim. Su, ateşi söndürür. Buna karşılık kuvvetli bir ateş ise suyun buharlaşmasına neden olur.

RUMUZ: ASLAN
Yazarın Tüm Yazıları