Değil Fransa, kim çıkarsa yeneriz

Güncelleme Tarihi:

Değil Fransa, kim çıkarsa yeneriz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2015 10:02

Eurobasket’te farklı Karadağ galibiyetiyle moral bulan Ay yıldızlı kızlar ve Ekrem Memnun, “Bu saatten sonra takım ayırmıyoruz, karşımıza kim çıkarsa çıksın devireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

ROMANYA ve Macaristan’ın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Oradea’daki ilk grup maçlarında istediğini parkeye yansıtamayan Potanın Perileri, Macaristan’ın Debrecen şehrindeki 2. tur maçlarına 61-41’lik farklı Karadağ galibiyetiyle başlayıp moral buldu. İlk hedeflerinin ilk 5 içinde yer alarak Rio Olimpiyat vizesi almak olduğunu söyleyen ay yıldızlı kızlar, madalya için de hayli iddialı…
Milli Takım Koçu Ekrem Memnun ve Potanın Perileri, bugünkü kritik Fransa maçı öncesi, Debrecen’de kamp yaptıkları otelde şu açıklamaları yaptı…

KARADAĞ İLE ÖZGÜVENİ ARTIRDIK
Birsel Vardarlı: Karadağ maçı öncesi taktik ve mental olarak hazırdık. Parkeye de bunu yansıttık. Geri dönmelerine fırsat vermeden maçı kazanarak kendimize güvenimizi artırdık. Gruptan çıkmayı henüz garantileyemedik grupta işler karışık, mutlaka bir galibiyet alıp çeyrek finali garantilemeliyiz. Turnuvada herkes herkesi yenebiliyor. Uzun takımlar bize ters geliyor tek çekincem bu, onun dışında kim gelirse gelsin mücadelemizi göstereceğiz.

Değil Fransa, kim çıkarsa yeneriz

Haberin Devamı

BU SAATTEN SONRA RAKİP AYIRMIYORUZ
Şaziye Ivegin: Gruptan sıralama olarak en iyi şekilde çıkmak istiyoruz. Her maç performansımız artıyor. Bence önemli olan bir sonraki turdaki performansınız, rakip değil de bizim ne oynadığımız önemli. Bu gruptan en iyi şekilde çıkarak, karşıdan geleni yenmek zorundasınız. Bu saatten sonra rakip ayırmıyoruz.

YA OLİMPİYAT YA MADALYA
Tuğçe Canıtez: Uzun zamandır istikrarlı şekilde katıldığımız uluslararası turnuvalarda yarı finale kalıyoruz. Yeni antrenör, yeni takım ve kısıtlı hazırlık dönemiyle bu yıl sürecin kendi açımdan biraz daha zordu olduğunu düşünüyorum. Madalya ve Olimpiyat vizesi için elimizden geleni yapıyoruz.

NASIL BAŞLADIĞINIZ DEĞİL, NASIL BİTİRDİĞİNİZ ÖNEMLİ
Işıl Alben: Hazırlık süreci boyunca tek dezavantajımız sürenin kısalığı. Bazı genç arkadaşlarımızın uyum süreci ve Ekrem Hoca’nın taktiğinin oturması zaman aldı. Karadağ maçında bazı taşların oturduğunu gördük. İlk maçlar zordur. Şanslı grupta olsak da ekol ülkelerle oynadık ve konsantrasyon eksikliği oldu. Yeni grupla birlikte Karadağ galibiyeti moral oldu. Çok ciddi iki maç oynayacağız. Ben kazanabilecek güçte olduğumuzu düşünüyorum. Bir de şans yanımızda olmalı, bu çok düşük yüzdeyle oynadığımız bir şampiyona oluyor. Fransa’yı da mağlup edecek güçteyiz. Nasıl başladığınız değil nasıl bitirdiğiniz önemli.

Değil Fransa, kim çıkarsa yeneriz

Haberin Devamı

KAZANMA KÜLTÜRÜ OLAN BİR TAKIMIZ
Ekrem Memnun: Biz tabii ki önce Olimpiyat hakkı için geldik. İstediğimiz kadar iyi oynamıyoruz ama 5 maçın 4’ünü kazandık. Dönem dönem iyi oynuyor dönem dönem kötüyüz. Daha iyiye gidiyoruz ama rakipler sertleşti. Maç maç bakıyoruz. Oyunumuza güveniyoruz.
İyi bir yere geldik, takım birbirini anlamaya başladı. Takım yorgun mental olarak da yorgun, lig ağır geçti. Bir takım oyuncularda da ligde az oynamanın verdiği sıkıntı var.

DIŞARIDA DA KALABİLİRİZ LİDER DE OLABİLİRİZ
Yeni antrenör ve yeni taktik ile normal seyrinde devam ediyor. Tamam herkes basketbol biliyor ama beraber nasıl oynayacaklarını öğreniyorlar. İlerleme sağladık ama bu henüz yeterli değil. Savunmada iyiyiz ama hücumda sıkıntı var. Mücadelemize de kötü demem. Bugünden sonra oyunumuzu bir tık yukarı atmamız lazım.

Her şey olabilir, dışarıda da kalabiliriz, iki maç sonunda grup lideri de olabiliriz. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye çalışacağız. Bu iyi bir şey; ama iyi mücadele etmezsek kötü. Dolayısıyla benim görevim bunu sağlamak, bunu iyileştirmek için buradayım ben. Bu zaten kazanma kültürü olan bir takım. Yeni bir antrenör, yeni düzen. Bunun için zamana ihtiyaç var ve bunun sıkıntısını yaşıyoruz.
İlerleme yeterli değil, genç oyuncuların daha çok katkı vermesi lazım. Tüm turnuvayı 4-5 oyuncuyla göndermemiz imkansız. Bunun süresini artırırsak yarışın içerisinde oluruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!