Daum Antalya'yı çalıştırsın küme düşer

Güncelleme Tarihi:

Daum Antalyayı çalıştırsın küme düşer
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2010 00:00

Ercan Saatçi sordu Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil yanıtladı.

Haberin Devamı

U.D.: Hocalık kariyeri bitmiş, uzatmaları oynayan bir teknik adam izlenimi veriyor. Daum’u seyrederken acı içinde olduğunu görüyorum.
Y.Ö.: Daum Antalya’yı çalıştırsın, küme düşer. Eskişehir’i çalıştırsın, döverler. Lakers’ı çalıştırsın, kadrom yetersiz der.

Brezilyalılar’ın eline düşen, Zico gibi olur

-  Daum, “Elimdeki forvetlerin en iyisi Güiza’ydı” derken, Gökhan Ünal ve Semih’in Güiza’dan da kötü olduğunu ima etti. Siz Daum’a inanıyor musunuz?
UĞUR DÜNDAR Daum’a önerim, üçünü toplasın belki ortaya bir santrfor çıkarabilir. Açık söyleyeyim Daum hocalık kariyeri bitmiş, uzatmaları oynayan bir teknik adam izlenimi veriyor. Onu seyrederken acı içinde olduğunu görüyorum. Daum’dan çok da bu işe hayatını adayan Aziz Yıldırım’a üzülüyorum. Sonuçta Daum, parasını cebe indiriyor. Böyle giderse futbolculara bir şey veremeyeceği gibi, onların elinde oyuncak olur. Hele Brezilyalılar’ın eline düşmeye görsün. Kendileri gibi Brezilyalı olan Zico’yu onlar yemediler mi?
YILMAZ ÖZDİL Geçen hafta burada söylemiştim, kabul etseniz de etmeseniz de Ertuğrul Sağlam Daum’dan iyi hocadır. Daum Antalya’yı çalıştırsın, küme düşer. Eskişehir’i çalıştırsın, döverler. Karabük’ü çalıştırsın, çıkaramaz. Daum Lakers’ı çalıştırsın, kadrom yetersiz der.

Haberin Devamı

Milli göreve seçilen bütün isimler doğru

-  Milli takımlardaki yeniden yapılanma operasyonunu nasıl buluyorsunuz? Hiddink, Oğuz Çetin, Engin İpekoğlu, Pierre Van Hooijdonk, doğru isimler mi?
UĞUR DÜNDAR Öyle meslekler var ki, torpil kaldırmaz. Çünkü kanaat notunu size torpil yapanlar değil, başarıya göre hareket eden son derece adil bir jüri verir. Futbolun jürisi de trübünler ve ekran başındaki seyircilerdir. Oğuz Çetin, üzerine büyük yatırım yapılan, ancak bugüne kadar bunun karşılığını veremeyen ve bu nedenle adı telaffuz edildiğinde “torpil” çağrışımları yaratan bir futbol adamı olmaktan öteye gidemedi. Eğer kendisine çok güveniyorsa, kollarını sıvar ve bir Anadolu takımını tıpkı Ertuğrul Sağlam, Şenol Güneş ve Tolunay Kafkas gibi başarıya ulaştırır. Aksi taktirde “kerameti kendinden menkuller” sınıfına girer! Pierre Van Hooijdonk ise, ilginç ve üzerinde durulması gereken bir isim. Kanımca geleceğe damgasını vurabilecek bir potansiyele sahip. Üstelik Türkiye’yi ve Türk futbolcularını da çok iyi tanıyor. Bakalım kendisine açılan bu krediyi nasıl değerlendirecek?
YILMAZ ÖZDİL Saçma sapan kararlar rekortmeni Türkiye için hakikaten şaşırtıcı tercihler oldu, çünkü çok doğru tercihler. Saygı duyulacak bir ekip oldu. Galatasaraylıların Beşiktaşlıların bile sevdiği Hooijdonk’u getirmesi, Hiddink zekasının kanıtı bence. Türkiye’yi biliyorlar, Fenerbahçe kendi kulüpleri, Rijkaard zaten hemşehri, Mustafa Denizli kompleksizdir mutlaka yardımcı olur, üstüne, Kore’de rakip olduğu Şenol Güneş’ten de faydalanacağını düşünüyorum Hiddink’in... Umutluyum.

Haberin Devamı

Servet öz kardeşim olsa gene oynatmam

-  Galatasaray Teknik Direktörü Rijkaard, Servet Çetin’i ‘pas yapamıyor’ diyerek ikinci plana attı. Rijkaard haklı mı?
UĞUR DÜNDAR  Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır! Bana göre bir futbolcunun başarı kriteri, Avrupa’dan aldığı tekliflerdir. Servet bugüne kadar Avrupa’ya gidemediğine göre, yerli ölçekte bir futbolcu. Hele Gökhan Zan ile birlikte oynadıklarında büyük açıklar veriyorlardı. Bu nedenle Lucas Neill alındı ve Galatasaray defansı toparlandı. Neill yetenekli ve akıllı, Servet’in açıklarını kapatabilir. Peki Servet bir Anadolu takımında iş yapar mı? Kuşkusuz yapar! Bakın Bursaspor’un kaptanı Ömer’e... Üç büyüklerin beğenmediği Ömer, Bursaspor’da harikalar yaratıyor! Bursasporlu Ali de öyle!
YILMAZ ÖZDİL Servet Çetin öz kardeşim olsa, gene de defansa koymam onu.

Haberin Devamı

Toroğlu’na yapılanları unutmayın

-  Mourinho’nun ne kadar sivri dilli olduğu malum... Türkiye’de Mourinho’nun karşılığı kimdir? Korkmadan doğruları söyleyebilecek bir spor adamı var mı?
UĞUR DÜNDAR Mourinho her şeyi söyler, ama yine de baş tacı edilir! Çünkü başarısı yerel değil, evrensel. Ayrıca konuştuğu toplum, açık toplum. Türkiye’de ise doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Bakın Erman Toroğlu’na yapılanlara! Kimse çıkıp da “Erman bu işi bilmiyor, işkembeden atıyor!” diyebiliyor mu? Diyemedikleri için de “vantralog” gibi, karınlarından konuşuyorlar!.. Bakarsınız yakında “Ergenekoncu” da derler!
YILMAZ ÖZDİL Türkiye’de doğruları söyleyen spor adamı çok. Bunları korkmadan yazabilen spor yazarı kaç tane? Ercan Saatçi yazdığı için söylüyorum; mesela Yılmaz Vural’ı manşet yapabilen kaç gazete var?

Haberin Devamı

Asıl engelli olan medya

-  Engelli sporcular, kendilerine daha fazla destek verilmesini istiyorlar. Türkiye’de engelli sporcuların seslerini duyurabilmeleri için ne yapmaları lazım?
UĞUR DÜNDAR  Engelli sporcular daha ne yapsın? Dünya çapında başarılara imza atmalarına rağmen,  medyada yer almayı başaramıyorlar! Demek ki engelli olan onlar değil, medya!
YILMAZ ÖZDİL Ağızlarıyla kuş tutmaları lazım. Avrupa’ya giderseniz, burada ne kadar çok engelli vatandaş var dersiniz, çünkü hepsi sokakta, hayatın içindedir. Türkiye’de gezin, bu ülkede hiç engelli vatandaş yok herhalde dersiniz, çünkü hiçbiri hayatın içinde değildir. Türkiye’nin ayıbı bu.

Futbolu güreş hakemleri yönetecek!

Haberin Devamı

-  FIFA ve UEFA’nın gözde hakemleri Hansson, Busacca ve Ovrebo’nun yaptığı inanılmaz hatalar ortada iken, Dünya Kupası’nda tek bir Türk hakeminin olmaması sportif mi yoksa siyasi bir seçenek mi?
UĞUR DÜNDAR Ne yani adamların bizim hakemlere özel bir gıcığı mı var? Avrupa’ya kafa tutmadan önce aynaya bakalım ve “Bizim hakemler yeterince başarılı mı?” sorusunu kendimize soralım! Acaba kaç kişi bu soruya “Evet başarılı!” cevabını verebilir? En başarılı hakemlerimizden Fırat Aydınus ve arkadaşları, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde, İbrahim Toraman’ın, ceza alanı içinde Mehmet Topal’ı düşürdüğü anı göremedi. Holosko’nun kafa topunu Leo Franco’nun çıkardığı pozisyonda da tartışmaya sebep oldu!.. Özellikle Toraman’ın rakibini boyundurukla tuş yapmasının bir benzerini, bırakın futbolu, grekoromen güreş tarihimizde bile görebilmek mümkün değil!. Ama en başarılı hakemimiz bile bu muhteşem (!) grekoromen hamlesini göremiyor! Bu gidişle futbol maçlarında güreş hakemleri görev alabilir! Türk futbolu hakemleri düdük çalmaktan korkar hale getiren, onların özgüven duygusunu sıfırlayan Futbol Federasyonları nedeniyle sürekli geriyle gidiyor, bu nedenle maç seyretmek de tatsız hale geliyor.
YILMAZ ÖZDİL Ahmet Çakar’dan sonra hakem yetiştiremedik, gerçek bu.

Bursaspor üç büyüklere şampiyonluk şamarı atmalı

-  Mustafa Denizli, “Şampiyonluk şansımız sürüyor” diyor. Bu bir motivasyon mu, yoksa bildiği bir şey mi var?
UĞUR DÜNDAR Başka ne diyebilir ki? Aksi taktirde “Sezon bizim için bitmiştir!” deyip, teslim bayrağını çekmesi gerekir! Üstelik Fenerbahçe ve Galatasaray’ın istikrarsız sonuçlar aldığı şu süreçte, Beşiktaş’ın matematiksel olarak şampiyonluk şansı sürüyor. Futbol bu! Sürprizler olmasaydı bu kadar keyif verir miydi? Ama geçen hafta da söyledim. Üç büyüklerin kendilerine gelebilmeleri için, bir Anadolu takımının şampiyonluk şamarını yemeleri lazım! Eğer kapalı kapıların ardında “yeme-yutma tezgahları” kurulmazsa, Başbakan’ın Futbol Federasyonu başka yöntemlerle devreye girmezse, Bursaspor’u büyüklerin artık hak ettiği şamarı atmaya en yakın aday olarak görüyorum!
YILMAZ ÖZDİL Geçen sene 22’nci hafta 42 puanı vardı. Bu sene 22’nci hafta 39 puanı var ve 1 maçı eksik. Durum aynı yani... G.Saray ve Fener’in Avrupa maçlarını eklersek, lig sonu favorilerim, Trabzon ve Beşiktaş.

Çok kayınca böyle oluyor demek ki

Kış Olimpiyatları öncesi Sports Illustrated dergisine çıplak pozlar veren Amerikalı kadın kayakçı Lindsey Vonn, altın madalya kazandıktan sonra, seks bağımlılığı nedeniyle tedavi gören Tiger Woods’a televizyondan, “Sen benim idolümsün. Çünkü benim de seks problemim var” mesajını göndererek dalga geçti. Ne diyorsunuz?
YILMAZ ÖZDİL: Çok kayınca böyle oluyor demek ki.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!