Dansın kalbi Eskişehir'de atıyor

Güncelleme Tarihi:

Dansın kalbi Eskişehirde atıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2011 14:28

Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş, dansın, gelecekte olimpiyatlarda en önde gelen aday sporlardan biri olduğunu söyledi.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Şampiyonası, Eskişehir Atatürk Spor Salonu'nda başladı.

Çinkitaş, şampiyonanın açılışı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 250'ye yakın dansçının katılımıyla gerçekleşecek şampiyonada, en küçüğü 7 yaş olmak üzere, farklı yaş gruplarından gelen sporcuların, Latin danslarında ve standart danslarda yeteneklerini sergileyeceklerini kaydetti.

Türkiye'de dans sporlarıyla ilgili yarışmaların yapılmasının önemine değinen Tolga Han Çinkitaş, şöyle konuştu:
“Dans sporları şu anda dünyada görselliği ön plana çıkaran sporlar arasında en önde yer almaktadır. Eskişehir'in çağdaş ve modern görünümüne yakışan bir yarışma olmasını diliyorum. Dans gelecekte olimpiyatlarda en önde gelen aday sporlardan biri ve biz bu sporu da özellikle Eskişehir'de yaygınlaştırmak istiyoruz.
Şampiyonaya 250 sporcu katılıyor, bizim hedefimiz 2012 yılında 1000 sporcu. 26 Mart'ta hem Avrupa Şampiyonası, hem de Dünya Şampiyonası var. Federasyonların en önde gelen görevleri, ülkelerinin yurt dışında temsil edilebilmesini sağlamak. Biz de Türkiye şampiyonasında seçilecek sporcularımızı, bu şampiyonalara yetiştirmeyi amaçlıyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!