Dans Ligi başladı

Güncelleme Tarihi:

Dans Ligi başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2010 15:41

Türkiye Dans Sporları Federasyonu'nun (TDSF) faaliyet programında yer alan ve ilk kez düzenlenen Salsa Ligi ve Dans Sporları Ligi başladı.

Ankara Atatürk Spor Salonu'ndaki lig mücadelesine 300 çift katıldı. İlk kez düzenlenen ligler 6 ayaktan oluşacak. Başkentteki ilk ayağın ardından 20 Mart'ta, liglerin ikinci ayağı İstanbul'da düzenlenecek. Tüm ayakların tamamlanması sonrasında kategorilerinde Türkiye şampiyonları belli olacak.

Liglerde yarışmacılar, minikler, yıldızlar, gençler ve yetişikinler olmak üzere toplam 4 kategoride mücadele ediyor.

1,5 SAATLİK GECİKME

Bu arada, saat 12.00'da başlaması gereken yarışmalar, bilgisayar kayıt sistemindeki bir arıza nedeniyle yaklaşık 1,5 saatlik bir gecikmeyle start aldı.

İlk olarak gençler kategorisindeki yarışmacıların sahne aldığı lig mücadeleleri bu akşam saat 22.00'de sona erecek.
Yarışmalara, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcıları Nuri Demirci ve Sezai Bağbaşı'nın yanı sıra, Dans Sporları Federasyonu Başkanı Mehmet Halis Altay, Gençlik ve Spor Ankara İl Müdürü Ahmet Sağlam ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

BAŞKAN ALTAY'DAN, TEŞKİLATA ELEŞTİRİ

İlk kez gerçekleştirileren lig mücadeleleri öncesinde, bir konuşma yapan Federasyon Başkanı Mehmet Halis Altay, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün (GSGM) kendilerine başlangıç ödeneği vermemesini eleştirdi.

Ödenek verilmemesi nedeniyle tüm yasal haklarını arayacaklarını vurgulayan Altay, “Bu federasyona biçilen değer bizim için küçük düşürücü. Bu konuda hakkımızı arayacağız. Herkese duyuruyorum. Geleceğe varmak için emek sarf etmeliyiz. Yola devam” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!