Daha çok ÅŸalgam

Toprak altında yetişen turpgillerden biri olan şalgam, A, B ve C vitaminleri içerir.

Haberin Devamı

Toprak altında kalan kısmı topaca benzer, toprak üstünde olan kısım ise zaman zaman çiçek de açan yapraklardan oluşur. Bu yapraklar demir ve bakır bakımından oldukça zengindir.
Anayurdunun kuzey Avrupa ve kuzey Asya olduğu sanılan şalgamın yetişmesi için iki yıl gerekir. Acı-tatlı tadı olan şalgam açık mavi, mor ya da beyaz renklidir.
Kansere karşı koruyucu özelliği olan şalgam, kabızlığa, mide ve bağırsaklara iyi gelir, içerdiği potasyum sayesinde tansiyonu dengeleyici özelliğe sahiptir. Solunum yollarını temizleyici bir sebzedir ve dışarıdan uygulandığında romatizma ve eklem ağrılarına iyi gelir, çıban ve apseleri iyileştirir. Şalgam, mor havuç ve bulgurun fermante edilmesiyle yapılan şalgam suyu da vücudun direncini güçlendirdiği için yaygın olarak içilir.
Tadı ve sağlığa yaptığı önemli yararlar Amerika, Avrupa ve Ortadoğu insanlarının gün geçtikçe daha çok şalgam suyu içmelerini sağlıyor.

Haberin Devamı

Haşhaşlı diyet dondurma

Toz limon jölesini orta boy bir kaseye aktarıp üzerine sıcak suyu ekledikten sonra jöle eriyinceye kadar çatalla çırpın. Diğer taraftan, diyet yoğurdu başka bir kaba aktarıp üzerine diyet toz tatlandırıcı ekleyin. (Toz tatlandırıcı yerine 6-7 tablet tatlandırıcı da kullanabilirsiniz.) Tatlandırıcılı yoğurdu tel çırpacak yardımıyla iyice çırpın. (Bu işlemi çatalla da yapabilirsiniz.) Rendelenmiş limon kabuğu ve toz haşhaşı da ilave edip tekrar karıştırın.
Ilık haldeki jöleyi de karışıma aktarıp iyice karıştırın. Plastik bardakların içlerini suyla çalkalayın. Diyet dondurmayı bu bardaklara ağızlarında iki parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın.
Dondurma bardaklarını buzdolabının derin dondurucusunda bir gece bekletin. Servise sunmadan önce bardakları yarısına kadar sıcak suya batırıp hemen çıkarın. Bardakları servis tabağına ters çevirip çilek dilimleriyle süsleyerek servise sunun.Â

Malzeme listesi

-1 paket toz limon
jölesi (200 gr)
-1 su bardağı sıcak su
-2 su bardağı diyet yoğurt
-1 yemek kaşığı toz
diyet tatlandırıcı
-1 adet limonun
kabuÄŸunun rendesi
-1 yemek kaşığı dolusu
toz haÅŸhaÅŸ
-10-12 adet çilekÂ

Yazarın Tüm Yazıları