Curlingin şampiyonları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Curlingin şampiyonları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2011 16:31

Erzurum'da düzenlenen Türkiye Kulüpler Curling Şampiyonası sona erdi. Şampiyonada bayanlar ve erkeklerde Şirintepe Gençler Birliği birinci oldu.

Curling Arena'da yapılan şampiyonanın final maçında Şirintepe Gençler Birliği bayanlarda Erzurum Gençlik Spor'u mağlup ederek, birinci olurken, turnuvada bayanlarda ikinciliği Erzurum Gençlik Spor Kulübü, üçüncülüğü ise İstanbul Üniversitesini yenen Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü elde etti.

Erkeklerde ise final maçında Ayzen Spor Kulübünü yenen Şirintepe Gençler Birliği birinci oldu, ikinci olan Ayzen Spor Kulübünün ardından Derince Belediyesini yenen Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü de üçüncü oldu.
Turnuvanın sonunda dereceye giren takımlara madalya ve kupa verildi.

Sporcular, kupa ve madalyalarını Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Short Track Kurulu Başkanı Ercüment Yıldırım, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Arıcan ve diğer yetkililerin elinden aldılar.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, ödül töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonanın başarılı bir şekilde sonuçlandığını söyledi.

25. Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunlarına ev sahipliği yapan Türkiye'nin, uluslararası karşılaşmalarda daha da başarılı olacağını ifade eden Çintımar, “Biz yeni başladığımız bu yolda hızlı adımlarla ilerliyoruz. 2012 Avrupa Curling Şampiyonası Erzurum'da yapılacak. Uluslararası şampiyonalarda daha başarılı ve daha ileriye giden bir Erzurum ile inşallah buzun başkenti olma hakkını vereceğiz diye umut ediyorum” diye konuştu.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Arıcan da federasyon olarak ilk kez kulüplerin katılımıyla bir şampiyona düzenlediklerini vurguladı.

İlgiden bir hayli memnun olduklarını dile getiren Arıcan, “Olağanüstü bir ilgi yaşadık. Gördük ki tesisin olduğu ve olmadığı bölgelerde, imkan verildiğinde kulüplerimiz ciddi bir şekilde hazırlık yapıyorlar” dedi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!