Cüneyt Çakır: Acaba onlar maç veriyor da biz mi anlamıyoruz!

Güncelleme Tarihi:

Cüneyt Çakır: Acaba onlar maç veriyor da biz mi anlamıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 11:52

2014 Dünya Kupası'nda maç yöneten Cüneyt Çakır, "Turnuvaya gittiğimizde ilk maç için tam 7 gün bekledik. Bir ara 'acaba bize maç veriyorlar da biz mi anlamıyoruz' diye Bahattin Ongun'a sordum" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından düzenlenen 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'nin ikinci gününde konuşma yapan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, 2014 Dünya Kupası'nda yaşadıkları heyecanı esprili bir dille anlattı.

Turnuva için çok iyi bir hazırlık devresi geçirdiklerini vurgulayan Çakır, şöyle konuştu:

"BÜYÜK HEYECANLA BEKLEDİK"
"Orada yarı final yönetmek çok önemliydi. 120 dakika süren bir maç oldu. Biz o turnuvaya 12 gün önceden gittik. Havasına, yemeklerine alışmak için erken oradaydık. Çok çalıştık. Antrenmanlar ve eğitimler devam etti. Büyük bir heyecan ile ilk maçı bekledik. Atamaları yapan kişi Arjantinli bir FIFA üyesiydi. İlk maçımıza 7 gün sonra çıktık, heyecan tavana vurmuş durumdaydı.

"NE ZAMAN MAÇ YÖNETECEKSİNİZ?"
Herkes 'ne zaman maç yöneteceksiniz' diye bekliyordu, Türkiye bekliyordu. Benim adımı söylemek çok zor İngilizce olarak. Kimse düzgün ifade edemiyordu. Maçları yönetecek hakemler açıklandıkça merakla bekliyorduk. 1. gün 2. gün geçti adımız yok. Biz çalışmaya ve beklemeye devam ediyoruz. Atamalar okunuyor bize yine yok. 3. 4. gün de açıklandı hala maç alamadık. Ben bir ara dönerek -Acaba dedim bize maç veriyorlar da biz mi anlamıyoruz diye Bahattin Ongun'a sordum (gülüşmelere neden oldu) sonra çok şükür 7. gün ilk maçımızı aldık. Toplamda da 3 maç yönettik."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!