Cumhuriyet koşusunda kıyasıya mücadele

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet koşusunda kıyasıya mücadele
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2012 14:08

Zeytinburnu Belediyesi ile Beştelsiz Spor Kulübü'nün, Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıldönümü dolayısıyla düzenlediği 4. Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu yapıldı.

Olimpiyat, Avrupa ve Balkan Şampiyonalarında Türkiye'yi temsil eden milli sporcuların da aralarında bulunduğu çok sayıda sporcu 4. Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu'nda birincilik ipini göğüslemek için mücadele etti.

Startı Zeytinburnu Belediyesi Başkanlık Binası önünden, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından verilen 10 kilometre parkurlu yarışta, altın madalyaları erkekler genel klasmanda Ali Haydar Tekgöz, kadınlar genel klasmanında ise Esma Aydemir kazandı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştirdikleri Cumhuriyet Koşusu'na 1500'den fazla kişinin katıldığını söyledi. Yarışlarda Olimpiyat, Avrupa ve Balkan Şampiyonalarında Türkiye'yi temsil eden milli atletlerin yanı sıra, çok sayıda engelli ve Kıbrıs gazisinin de birincilik için mücadele ettiğini anlatan Aydın, “Ayrıca Galatasaray, Trabzonspor, Mercedes ve Darülaceze spor kulüplerinden sporcular da mücadelede yer aldı. Koşuya 70 yaş üstü çok sayıda vatandaşımız da iştirak etti. Bu bizi son derece heyecanlandırdı” diye konuştu.

Bu koşu ile dünya spor tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini de ifade eden Aydın, “Koşuda kendi klasmanlarında birinci olan sporculara 14 ayar gerçek altın madalya, ikincilere de 925 ayar gerçek gümüş madalya verildi. Dünyada bugüne kadar yapılan tüm spor müsabakalarında dereceye girenlere hep altın kaplama madalyalar verildi. Ancak biz dünyada bir ilki gerçekleştirerek birincilere 14 ayar gerçek altın madalya verdik. Bu uygulama dünya spor tarihine bir ilk olarak girecek” ifadelerini kullandı.

-Dereceye girenler-

Toplam 20 kategoride gerçekleştirilen 4. Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu'nun sonuçları şöyle:
Erkekler genel klasman:
1. Ali Haydar Tekgöz (İBB): 29.22.7
2. Mehmet Çağlayan (İBB): 29.30.9
3. Aykut Taşdemir (Beştelsiz Spor Kulübü): 30.29.7

Kadınlar genel klasman:
1. Esma Aydemir (Üsküdar Belediyespor Kulübü): 34.31.7
2. Türkan Erişmiş Özata (Fenerbahçe Kulübü): 34.44.4
3. Senem Çağlayan (Konya): 35.29.3

Erkekler 80 Yaş Grubu:
1. Osman Yavuz (İstanbul Masterleri Spor Kulübü): 59.41.3
2. Safder Kartoğlu (İstanbul Masterleri Spor Kulübü: 01.25.16.2

Gaziler kategorisi:
1. Hasan Uludağ (Ferdi): 38.15.9
2. Mehmet Çakmak (Çaget Masterler) 52.24.2
3. Cumali Canbeki (İstanbul Masterleri Spor Kulübü): 55.01.2
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!