Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'nin sırrı

Güncelleme Tarihi:

Cristiano Ronaldo ve Lionel Messinin sırrı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2012 10:33

Yeşil sahalar Messi ve Ronaldo'nun gollerini, aralarındaki rekabeti ve bu başarının ardındaki gizemi merak etmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Birbirinden ilginç iddialarla bu ikilinin performansları gazete manşetlerini süslerken ortaya atılan bir iddia "yok artık" dedirtecek cinstendi. Yıllardır ikili üzerinde araştırmalar yapan bilim adamları işin içinde farklı bir sanatın olduğuna vakıf olamadı.

Capoeira...

19. yüzyılda Portekizli tüccarlar tarafından Brezilya'ya taşınan, Afrikalı köleler tarafından başlangıçta geliştirilen bir dövüş-dans sanatı olan Capoeira'yı futbola ilk uygulayan isim Roger Spry oldu. 

Brezilya milli takımı, Jose Mourinho, Arsene Wenger, Carlos Quieroz, Sir Bobby Robson, Mario Zagallo ve Carlos Alberto Parreira gibi ileri görüşlü antrenörler ile çalışan Spry, Capoeira'nın futbolun doğasına "sürpriz, içgüdü, beklenti" gibi kavramları yerleştirdiğine inandığı gibi iki süper yıldızın Capoeira felsefesiyle yeşil sahada başarılı olduğunu iddia ediyor. 

Haberin Devamı

Spry, "Messi ve Ronaldo rakiplerinin ilk hamlesini okuyabiliyor. Ve onların yetenekleri tamamiyle "sakin bir an" ilkesine dayanıyor. Rakibin tepkilerini ölçerek tersini yaptıkları gibi kendi geliştirdikleri serbest stille fark yaratıyorlar. Hem oyunu okumak hem hareket etmek çok zordur ancak Messi ve Ronaldo'yu görürseniz Kaos teorisi başlıyor demektir. Tüm bu saydığım özelliklerin tamamı sadece Capoeira'da var" ifadeleriyle bu iki oyuncunun gizemini kendi penceresinden açıklamış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!