Cordoba'da Kartal zaferi

Güncelleme Tarihi:

Cordobada Kartal zaferi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2003 02:11

İngiliz kulübü, siyah beyazlıların kalecisinin İsveçli Ljungberg ile takasını önerdi. Beşiktaş, ‘‘3.5 milyon dolar bonservis bedeli veya Ljungberg artı 1 milyon dolar’’ diye direntince, Arsenal bu transfer defterini kapattı.

Beşiktaş'a teklif

Konfederasyon Kupası'nda yaptığı transfer teklifiyle Beşiktaş'ın kalecisi Oscar Cordoba'nın aklını çelen Arsenal, bu kez siyah beyazlılara teklif getirdi. İngiliz kulübü, Kolombiyalı kaleciyi renklerine katmak için Fredrik Ljungberg'le takasını önerdi, ancak Beşiktaş takas yanında para da isteyince, Cordoba'nın transferinden vazgeçti.

Wenger görüştü


Arsenal Menajeri Arsene Wenger, Cordoba ile olduğu gibi transferi bitirmek için yine kendisi devreye girdi. Wenger dün Beşiktaş Transfer Komitesi Başkanı Hüsnü Güreli ile görüşerek Cordoba'ya karşılık siyah beyazlılara İsveçli orta saha oyuncusu Fredrik Ljungberg'i verebileceklerini söyledi.

Süre istediler


Hüsnü Güreli ise siyah beyazlı takımın takas önerisine sıcak bakmadığını, ancak teklifi değerlendirmeye alacaklarını belirtti. Güreli, bu konudaki kararı öncelikle teknik direktörleri Mircea Lucescu'nun Kolombiyalı kaleci için vereceği görüşe göre alacaklarını değinerek süre istedi.

3.5 milyon dolar

Beşiktaş Transfer Komitesi Başkanı, Cordoba için takas olayı gerçekleşmediği taktirde 3.5 milyon dolar bonservis ücreti istediklerini de ifade etti. Beşiktaş kulübü, Arsenal'in teklifini hemen değerlendimeye aldı. Siyah beyazlılar, Ljungberg'in takası yanında 1 milyon dolar da istediklerini İngiliz kulübüne bildirdi.

Centilmenlik bekliyoruz

Güreli, Cordoba konusunda hassas olduklarına değinip‘‘Biz Beşiktaş yönetimi olarak Cordoba'yı gözden çıkarmadık, ama 3.5 milyon dolarlık bonservis ücreti ödenmeden transfer edilmesi halinde 10 milyon dolarlık tazminat davası açacağız. Bu konuda sizden İngiliz centilmenliği bekliyoruz’’ dedi.

Peşini bıraktılar

Beşiktaş'ın yanıtı üzerine Arsenal yönetimi toplandı. İngiliz kulübü, Beşiktaş'ın astronomik rakamları dile getirdiği belirterek Cordoba'nın transferinden vazgeçtiklerini bildirdi. Arsenal, Cordoba'nın menajerleriyle de görüşmeyeceklerini yazılı olarak belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!