Çömez’in bir garip rüyası

SESSİZ sedasız görevden alınıyor. Gazetelerin 19. sayfasında tek sütun, kısa bir haber:

İGDAŞ Genel Müdürü Levent Tüfekçi görevinden alındı.

İGDAŞ doğalgaz sayacı almak istiyor. Birkaç yıl önce yine alıyor. O sırada bir başkası genel müdür. O sırada sayaç ihalesi, davet usulü. Davet usulü ihaleyi bir firma kazanıyor. O sırada sayaçları bu firma getiriyor, tanesi 44 Euro.

Arada genel müdürlüğe Levent Tüfekçi getiriliyor. Yeniden doğalgaz sayacı alınacak, yeniden ihaleye çıkılacak. Ama, bu kez davet usulü değil. Levent Tüfekçi kararlı.

AYNI SAYAÇ 44 VE 22 EURO

Ama, başkaları da kararlı.

Ankara’da bir bakan odası. Odada bir bakan, bir işadamı ve Levent Tüfekçi. İşadamı, davet usulü ihaleyle 44 Euro’dan sayaç getiren firmanın temsilcisi ya da sahibi, artık ne ise.

Tüfekçi, bakanla yalnız görüşmek istiyor. Bakan davet usulünde, Tüfekçi de normal usulde ısrarlı. "İsterseniz beni görevden aldırın" diyerek, bakana "satın almanın normal ihale koşullarına göre yapılacağını" söylüyor.

Öyle oluyor, ihale normal koşullarda yapılıyor ve...

Aynı marka sayaç, bu kez 44 değil, sadece 22 Euro, yarı yarıya.

Aradan zaman geçiyor, geçenlerde İGDAŞ Genel Müdürü Levent Tüfekçi görevden alınıyor. Sessiz sedasız, gazetelerin 19. sayfasında tek sütun. Bunca karmaşa içinde dikkat çekmiyor.

AĞIR VE PİS KOKU

Aktardığım olay, AKP Balıkesir eski milletvekili Turhan Çömez’in web sitesinde yer alıyor. Çömez 6 Haziran 2007’de Bir Garip Rüya başlıklı yazısında bu olayı daha da ayrıntılarıyla anlatıyor. O sırada milletvekili.

Yazısı, "Geçen gece bir rüya gördüm, kan ter içinde uyandım, gerçek zannettim" diye başlıyor, sonu "Bakın bakalım kapınızın önündeki doğalgaz sayacınızdan ağır ve pis bir koku geliyor mu" diye bitiyor.

Tüfekçi geçenlerde görevinden alındığında, Turhan Çömez’e gördüğü rüyayı soruyorum, Çömez:

"Bana Levent Tüfekçi anlattı."

Geçen haziranda yazılan web sitesindeki bu rüya ile kimse ilgilenmiyor, kimse sormuyor.

Çok normal, ardı arkası kesilmeyen yumruklaşmalarla birlikte, öfke selinde yüzen lanetli bir geminin yolcuları gibiyiz, rüya ile ilgilenecek zaman yok.

Ermeni cinayetleri Alman yangınları

ALMANYA’da Türklerin oturduğu evlerde arka arkaya yangınlar çıkıyor. Değişik kentlerde.

Bu yangınların artık sıradan kaza olmadığı ortada. Bilinçli yabancı düşmanlığı, neonazi kundaklamaları. Doğrudan Türkleri hedef alıyor.

Yangınlar bana 70’li yılların Türk diplomatlarına yönelik Ermeni cinayetlerini anımsatıyor. O yıllarda Ermeni milliyetçiliği, terör örgütü ASALA üzerinden, Türk diplomatlarını öldürerek kendini kanıtlamaya çalışıyor.

Şimdi ise, Almanya’da yoğunlaşan yabancı düşmanlığı, özellikle Türkleri hedef alarak, çıkardığı yangınlarla sesini duyurma çabasında. Dokuz yurttaşımızın can verdiği daha ilk yangında, Ludwigshafen’de kundaklama izleri çok net.

Bazı siyasal partilerin yabancı düşmanlığını içeren afişleri, yangınları körükleyen etkenlerden. Yani, siyasal destek var.

Türkiye, Alman hükümetinin bu yangınlara ne zaman siyasal cinayet diye bakacağını, suçluları ne zaman yakalayacağını merakla bekliyor.
Yazarın Tüm Yazıları