Coca-Cola’nın anlamı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Coca-Cola’nın anlamı nedir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 13:29

Dünyanın en popüler ve en çok tüketilen içeceği olan Coca-Cola, aynı zamanda hakkında en fazla şehir efsanesi üretilen markaların başında geliyor.

Coca-Cola hakkında merak edilen pek çok konudan birisi de Coca Cola’nın anlamı ile ilgili… Bu konuda özellikle internette doğru ya da yanlış çok sayıda açıklamaya rastlamanız mümkün. Peki, Coca Cola’nın anlamı hakkında üretilen onca teori ne kadar gerçeği yansıtıyor? İşte konuyla ilgili aklınıza takılan tüm soruların cevabı…

Coca-Cola’nın anlamı nedir


Coca-Cola ilk ne zaman ve nasıl çıkmıştır?

Bir şeyin anlamının ne olduğunu öğrenmek için o şeyin tarihine ve ortaya çıkış hikayesine göz atmamız gerekiyor. Coca Cola’nın anlamı hakkında en sağlıklı bilgiye ulaşmak için de aynı yolu takip edeceğiz.

Coca-Cola, 1886 yılında Eczacı Dr. John Pemberton tarafından ferahlatıcı bir içecek olarak üretilmiş. Dr. John Pemberton’ın muhasebecisi Frank Robinson, 2 C harfinin yan yana ve reklam faaliyetlerinde estetik duracağını düşünerek bu yeni içeceğe Coca-Cola adını önermiş. Robinson aynı zamanda bu yeni ürünün kendine özgü etkili ve çarpıcı bir stilinin de olmasını arzu etmiş. İşte böyle bir vizyonla ortaya çıkan Coca-Cola logosu tüm zamanların beğenisini toplayarak herhangi bir değişikliğe uğramadan günümüze kadar ulaşmış.

Coca-Cola’nın anlamı nedir


Coca Cola’nın tersten okunuşunun bir anlamı var mı?

Coca-Cola’nın anlamı ile ilgili internet başta olmak üzere çok çeşitli mecralarda onlarca farklı iddiaya rastlamanız mümkün. Coca Cola’nın tersten okunuşu farklı anlamlara geliyor, Coca Cola’nın Arapça anlamı var gibi iddialar, bunların içerisinde en yaygın olanları… Peki, gerçekten de Coca Cola’nın tersten okunuşunun bir anlamı var mı?

Cevap: Hayır. Coca-Cola’nın tersten okunuşu, yukarıda da bahsettiğimiz gibi herhangi farklı bir anlam taşımıyor. Bu nedenle internette dolaşan söylentilerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yapmış. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görüşünü buradan inceleyebilirsiniz.


Sponsorlu İçerik

BAKMADAN GEÇME!