Coca-Cola’da alkol var mı?

Güncelleme Tarihi:

Coca-Cola’da alkol var mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 12:57

Dünyanın en fazla tüketilen içeceklerinin başında gelen Coca-Cola’nın tadından rengine, gizli formülünden isminin anlamına kadar pek çok özelliği tüketiciler tarafından her dönem merak konusu olmuştur.

Kolada alkol olup olmadığı konusu da sık sık ortaya atılan, özellikle internet ortamında üzerinde tartışılan, merak edilen konulardan biridir. Peki gerçek nedir? Coca Cola'da alkol var mı? Coca-Cola’nın alkol raporunda ne yazıyor? İşte detaylar…

Alkolsüz içecekler konusunda Bakanlık ne diyor?



Kolada alkol var mı sorusunu yanıtlamadan önce alkolsüz içeceklerin resmi olarak nasıl sınıflandırıldığına bakmak gerekiyor. Alkolsüz gazlı içecekler, bunlara kola da dahil, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ‘Türk Gıda Kodeksi Alkolsüz İçecekler Tebliği’ne göre üretiliyor ve satışa sunuluyor.

“Coca Cola alkol oranı” özellikle internet üzerinde en sık yapılan aramaların başında geliyor. Bu noktada, Coca Cola’da alkol olmadığı için, oranından da söz etmek mümkün değil doğal olarak.

Coca Cola’da alkol yok!



Tüketiciler, Coca Cola’da alkol var mı sorusunu Merak Ettim sitesi üzerinden de şirkete yöneltiyor. Coca-Cola, akıllardaki soru işaretlerini şu açıklamayla gideriyor:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Alkolsüz İçecekler Tebliği’ne uygun üretilen Coca Cola’da alkol yoktur. Coca-Cola’nın içerisinde alkol bulunmadığı analiz raporlarıyla da tescil edilmiştir. Coca-Cola’da alkol bulunmadığını gösteren ilgili analiz raporlarını Coca-Cola’nın Coca-Cola Merak Ettim web sitesinde, bu linki kullanarak, “Coca-Cola’nın içerisinde alkol var mı?” soru başlığı altında bulabilirsiniz.


Sponsorlu İçerik

BAKMADAN GEÇME!