Çizme'de 6 stata vize

Güncelleme Tarihi:

Çizmede 6 stata vize
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 08, 2007 16:48

İtalya'da yaşanan şiddet olaylarının süresiz tatil edilen ligler hafta sonu başlıyor. Sadece 6 stata seyirci alınacak, gece maçı yapılmayacak.

Haberin Devamı

Ä°talya'da Sicilya derbisi olarak nitelenen Palermo-Catania  maçının ardından yaÅŸanan ÅŸiddet olaylarında 1 polisin ölmesi üzerine askıya alınan ligler hafta sonunda yeniden baÅŸlıyor. Ancak normlara uygun sadece 6 statta seyirci alınacak diÄŸer statlarda ise maçlar boÅŸ tribünlere oynanacak. Seyirciye kapılarını açamayacak statlar arsında Milano'daki San Siro Stadı da var.Â

Maçların seyircisiz oynananmasına sert tepkiler gelse de hükümet ve İtalya Futbol Federasyonu kimsenin gözünün yaşına bakmadı ve normlara ugun Roma Olimpiya, Cenova, Siena, Cagliari, Torino ve Palermo dışındaki statlara seyirci alınmayacağını açıkladı.

Öte yandan Milano'daki San Siro, Floransa, Napoli ve Bologna'daki statların da arasında bulunduğu 25 stat, güvenlik önlemleri açısından yetersiz bulundu.

Haberin Devamı

Statlarda detaylı incelemelerin önümüzdeki günlerde yapılacağını açıklayan federasyon yetkilileri, İtalya Birinci Futbol Ligi ve alt liglerde de gece maçı yapılmayacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!