Cinnet hali

İnsanların ruh halini bozacak hareketler yapmaya ya da toplumsal birliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Saçma sapan “futbol” programlarındaki inanılmaz iddialarla yapıyorlar bunu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’yi çok kötü bir havaya soktular... İnsanların moralini, ruh halini bozacak hareketler yapmaya ya da toplumsal birliğimizi bozmaya çalışıyorlar... Buna en büyük sosyal etkinliğimiz olan spordaki şiddet ekleniyor... Nasıl ortaya çıkıyor bu şiddet bu cinnet hali, nasıl? Televizyonlardaki saçma sapan “futbol” programlarında belden aşağı konuşmalarla... Kalecilerin kasti gol yediğini ima edip yüzbin dolarları cebe indirenlerin yarattığı kamuoyuyla... Göreve yeni gelen, hakemler hakkında olumsuz konuşmayan, rakiplere saygılı davranan teknik adamlara yönelik inanılmaz ifadelerle... Halk futbola yönlendirilmiyor, soğutuluyor... Müthiş bir derbi izliyoruz, herkes bunun keyfini çıkaracağına birinin kellesini alma peşinde... Kiminin yönetimlerle kiminin teknik adamlarla zoru var..
At gözlüklüler
Evet Türkiye’deki futbol ortamının beklenenden çok önce bu “cinnet haline” gelmesinde statlara gelmeden kaleme sarılanların rolü de büyük.. Sözüm; görevleri gereği stüdyoda olmak zorunda kalanların dışına... Ama dünyanın her yerinde mesleğe saygı diye birşey vardır... Hiçbir ülkede bir spor yazarı yaşadığı şehirdeki maçı evinde izlemez... Bütün sezonu uzaktan kumandasıyla televizyonu arasında geçirip, kalemiyle, teknik adam doğramaya kalkmaz... En azından vicdanı sızlar...
Geçmiş olsun futbol
Topsuz oyundan, taktik hatalardan bu kadar kolay bahsetmez... Bunlar olursa, ortaya statlardaki güzellikleri anlatanlar değil, herşeyi kötü görmeye çalışan “at gözlüklüler” çıkar. Cinnet halini başlatırlar. Gaziantep-Bursaspor maçını izlemek için yollara düştüm bu kez.. Temmuz başından beri 22 maç izledim çıplak gözle.. Nefis bir ortamda, çekişmeli bir karşılaşma daha beklerken seyircinin hakeme attığı bir cisimle kaçtı keyfim.. Sevinin, hakkınız.. Bir takım daha girdaba giriyor... Bir kulübü, bir teknik adamı daha açmaza sokuyorsunuz.. Afiyet olsun... Elbet gün olur devran döner... Pozitif düşünenler bu ülke insanına “güzel şeyler” yazar... Silahları küfür, iftira, tehdit olanlar değil; bilgi, sevgi olanlar cinnet halini bitirir.. Geçmiş olsun Gaizantep, Bursa, Deniz Çoban ve arkadaşları.. Geçmiş olsun futbol..

Haberin Devamı

Atılan kol saati maçı tatil ettirdi

Haberin Devamı

Gaziantepspor-Bursaspor maçının 56. dakikasında Ömer Erdoğan’ın golü, maçtaki olayların başlangıcı oldu.

Penaltılar yabancıların

LİGDE geride kalan 5 haftada hakemler toplamda 6 kez penaltı atışı kararı verdi. Bu 6 penaltı atışının 5 tanesini yabancı oyuncular değerlendirirken yerli statüsünde sadece Billy Mehmet penaltı kullandı. Gençlerbirliği takımının İngiltere doğumlu oyuncusu Billy Mehmet dışında Kewell, Julio Cesar ve Guti (2) penaltı atışlarını gole çevirirken Trabzonsporlu Colman atıştan yararlanamamıştı. Geçen sezon ise Süper Lig’de 44 penaltı atışının 15 tanesini (%34) yerli oyuncular kullanmıştı.

Haftanın 5 YILDIZLIK OLAYLARI

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisindeki mücadele seviyesi.
Bank Asya’dan bu sezon gelen Karabükspor’un oyunu.
Hikmet Karaman’ın gelir gelmez Manisaspor’a yaptığı katkı.
Makukula’nın müthiş performansı. 
Guti’nin derbideki liderliği.

Haberin Devamı

Haftanın  EN ŞIK HAREKETİ

Harry Potter Quaresma

FENERBAHÇE-Beşiktaş derbisinde siyah beyazlıların Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, sol kanatta İsmail Köybaşı’na öyle bir pas attı ki, kendisine “Harry Potter” diyenlerin ne kadar doğru bir iş yaptığını göstermiş oldu. Q7, arkasından kaçan İsmail’e topuğu ile “Gutivari” bir pas çıkarttı ve bütün tribünleri ayağa kaldırdı.

Haftanın hakemi

Kamil Abitoğlu

TRABZONSPOR-Manisaspor maçında düdükleri doğru çalan hakemdi Mustafa Kamil Abitoğlu. Avni Aker gibi hakemi baskı altına alabilecek bir statta, hiç bir şekilde kontrolü kaybetmeden maçı yönetti. Bu başarısı ile haftanın hakemi olmayı başardı.

Haftanın kurtarışı

Haberin Devamı

Ters eliyle çıkarttı

FENERBAHÇE kalecisi Volkan, yediği darbelere rağmen kalesini bırakmadı. Tecrübeli file bekçisi, Quaresma’nın gönderdiği volede ters eliyle harika uzandı ve golü engelledi. Eğer o gol olsaydı, Beşiktaş maçı kazanabilirdi ama Volkan buna izin vermedi.

Haftanın Pası

Florin Cernat’tan Emenike’ye

DINAMO Kiev ile birlikte uzun yıllar Avrupa kupalarında mücadele eden Florin Cernat, bütün tecrübesini Karabükspor’a aktarıyor. Rumen oyuncu, Emenike’nin attığı ilk golde harika bir asist yaptı. Tabi bu pozisyonda Emenike’nin iki oyuncu arasına girip vurması ve golü kaydetmesi de takdiri hak eden diğer bir davranış.

Haftanın hocası

Gelir gelmez Trabzon’u yıktı

Haberin Devamı

MANİSASPOR, Hakan Kutlu döneminde 4 maçta 4 mağlubiyet aldı. Siyah beyazlılar, tam beyaz bayrağı çekecekti ki göreve Hikmet Karaman geldi. Karaman’ın işi kolay değildi. Çünkü çok formda ve sahasında iyi oynayan Trabzonspor’du rakip. Karaman ve öğrencileri, zoru başardı, Avni Aker’de kazandı. Haftanın hocası da Hikmet Karaman oldu.

Haftanın futbolcusu

Kral geri döndü!

MANİSASPOR’un transfer döneminin son günlerinde kadrosuna kattığı Ariza Makukula, Trabzonspor’u yıkan isim oldu. Kendisi için “küçük takım golcüsü” diyen bordo mavililere karşı çok hırslı bir şekilde çıkan Makukula, attığı iki golle formda olduğunu kanıtladı. Ayrıca Portekizli oyuncunun ikinci golden sonraki sevinci ve hırsı, bu maça ne kadar iyi konsantre olduğunun
kanıtıydı.

SARI KART CEZALISI: Fernando (Kasımpaşa)
KIRMIZI KART: Bebe, Sancak (Kasımpaşa), Hurşut (G.Birliği)

NOT DEFTERi

Haftanın Güzelliği

Helal sana Milan Baros

GALATASARAY’ın Çek futbolcusu Milan Baros, Bucaspor maçında alkışı hak edecek bir davranışa imza attı. Golcü oyuncu, 90 dakikanın ardından formasını kimseye vermedi, engelli bir Galatasaraylı’ya ayırdı. Baros, müsabakanın bitiş düdüğünden sonra formasını engelli vatandaşa verdi ve haftanın en güzel olayına imza attı.

Haftanın Üzüntüsü

Derbide çıkan tatsız olaylar

FENERBAHÇE-Beşiktaş derbisinin saha dışında yaşanan olayları, ne yazık ki kanayan yaramız halinde dönüştü. Her derbide yaşanan taraftar arası gerilimlere, polisin orantısız güç kullanarak müdahale etmesi haftanın kötü olayları olarak hafızalardaki yerini aldı.

Haftanın Takımı

Manisaspor

HİKMET Karaman’la ilk maçına çıkan Manisaspor, ligin en formda takımlarından Trabzonspor’u devirerek ilk galibiyetini aldı. Ayrıca sahasında G.Birliği’ni 3-0 gibi net bir skorla deviren Karabükspor, aynı skorla Kasımpaşa’yı geçen A.Gücü de haftanın iyi takımlarındandı.

Haftanın golü

Bu füzenin hızı saatte 117 km

KRAL Makukula, Trabzon maçında harika bir gole imza attı. Önce beraberliği getiren golü kafayla Onur’un uzanamayacağı yere bırakan Makukula, 69’da sahneye bir çıktı, pir çıktı. 117 kilometrelik bir hızla harika bir şut gönderen Portekizli yıldız, haftanın golüne imza attı.

Harika avcı

İNGİLTERE’de merakla beklenen Manchester United-Liverpool karşılaşmasında gülen taraf ev sahibi takım oldu. Kırmızı Şeytanlar, Bulgar golcüsü Dimitar Berbatov’un 3 golüyle kazanmayı başardı. The Guardian bu maç için, “Manchester United, harika Bulgar avcısıyla kazandı” dedi.

Schalke 0 çekti

TARİHİNİN en iyi kadrosunu kuran Schalke, Almanya 1. Ligi’nde 4 hafta sonunda 4 mağlubiyet aldı. Dibe vuran Felix Magath’ın öğrencileri Almanya’da Rurh derbisinde Borussia Dortmund’a 3-1’le boyun eğdi. Öte yandan Stuttgart, Mönchengladbach’ı 7-0 gibi çok farklı bir skorla yenerek, ligdeki ilk galibiyetini aldı.

28 yıl sonra lider

Fransa’da Saint Etienne 28 yıl sonra zirveye kurulurken, Bordeaux ve Marsilya ise büyük hayal kırıklığı yaşatıyor. Lyon’un 7 yıllık hükümdarlığını bitiren Bordeaux ile son şampiyon Marsilya performansları ile bir hayli şaşırtıyor. Marsilya 6 maçta 8 puan toplayıp, 8. sırada yer alırken, Bordeaux, 7 puanla 13. sırada.

İspanya’da 2-1 haftası

LA Liga’nın 3. haftası birbirinin kopyası skorlara sahne oldu. İspanya’da oynanan 10 maçın beşi 2-1, deplasman takımlarının galibiyeti ile sona erdi. Malaga-Sevilla, A.Madrid-Barcelona, Hercules-Valencia, Levante-Villarreal, R.Sociedad-R. Madrid maçları 2-1 deplasman ekiplerinin galibiyeti ile sonuçlandı.

Yazarın Tüm Yazıları