Çınarlı Doğum Hastanesi SGK’lı kabul ediyor

ÇINARLI’da 21 yıl önce hizmete giren Özel Çınarlı Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, SGK ile anlaşmaya vardı. Hastanenin kurucularından Dr. Hüseyin Damar, “Artık tüm SGK’lılara hizmet vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı


Hastanenin ek inşaatının temelini yeni yılda atacaklarını söyleyen Dr.Damar, şunları aktardı; “Yapımına 2014 yılının başında başlayacağımız 50 yataklı ek binamızı 2015 ortalarında tamamlayacağız. Yeni binamızın 4 bin metrekare kapalı alanı ile birlikte, toplam alanımız 5 bin 500 metrekareye çıkacak. Ek inşaatı bittiği zaman 10 yenidoğan yatağı ile 70 yatağa ulaşacağız. İsteğimiz en kısa zamanda yeni binamıza kavuşmak ve Ege Bölgesi’ne hizmet vermek. Hastanenin ek inşaatı için 2 milyon Euro ayrıldı. İleri teknoloji ile gelişmiş tıbbi cihazlarla donatılacak. Daha nitelikli ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak için 20 yıldır sayısız doğuma imza atmış ilk dal hastanesiyiz. Ayrıca ilk ağrısız doğumu da Epudural anesteziyi de biz başlattık.”

Çınarlı Doğum Hastanesi  SGK’lı kabul ediyor

Haberin Devamı

Erken tanı hayat kurtarır

“Yaşam Sağlıkla Değerlidir” sloganıyla yola çıkan Çankaya Tıp Merkezi kurucuları, “Meme kanserinde erken tanı” konferansı gerçekleşti. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Semih Doğan, kadınlara verdiği konferansta hem meme kanserinde erken tanıyı, hem de neler yapılması gerekenleri anlattı. Doğan, “Meme kanseri riski yaşla birlikte artar. Düzenli hekim kontrolleri için anlamlı yaş sınırı 40-50 arası. Bu nedenle 40 yaşından sonra her yıl meme muayenesi, mammografi ve ultrasonografi çekilmesi öneriliyor. 40 yaşından itibaren her yıl bir kez hekim tarafından muayene erken tanı için önem taşıyor” dedi.

Çınarlı Doğum Hastanesi  SGK’lı kabul ediyor

Diyabetik ayaklara kesilmeden tedavi

DİYABETİK ve kronik ayak yarası olan hastalara hizmet vermek üzere kurulan Şifa Üniversitesi Basmane Hastanesi Ayak Yara Bakım Merkezi, kısa sürede başarılı sonuçlar elde etti. Bugüne kadar birçok hastanın ayağını kesilmekten kurtaran Ayak Yara Bakım Merkezi, hastaların klinik klinik dolaşmadan ilgili tüm branşlardan tek noktada hizmet almasını sağlıyor. Diyabetik ayak yarası olan hastaların genellikle gittikleri hastanelerde tek bir muhatap bulamamaktan şikayet ettiğini belirten Ayak Yara Bakım Merkezi Sorumlusu Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. İlker Şenses, “Çünkü bu yaraların tedavisi ile birçok branşın aynı anda ilgilenmesi gerekiyor. Tedavi sürecinde endokrin, dahiliye, genel cerrahi, ortopedi, plastik cerrahi, radyoloji gibi bir çok branş görev alıyor. Bu merkezimizde tüm branşların koordinasyonu sağlanarak, hastaya tek noktadan hizmet veriliyor” diye konuştu.

Yazarın Tüm Yazıları