Cimbom'a bir haller oldu: 3-0

Güncelleme Tarihi:

Cimboma bir haller oldu: 3-0
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2003 10:26

Galatasaray, Atina'da Olympiakos'a 3-0 gibi farklı bir skorla yenildi; UEFA Kupası'na katılma şansını zora soktu.

G.Saray defansı tel tel döküldü. Basit hatalar farkı getirdi. 6. dakikada Mavrogenidis ilk golü kaydetti. De Boer’in inanılmaz hatasını Castillo affetmedi, skor 2-0 oldu. Hücumda organize olamayan Cimbom karşısında son sözü 90+6'da Giovanni söyledi. 89. dakikada Ayhan, 90+4'de Djordjevic kırmızı kart gördü.

GALATASARAY,
Şampiyonlanlar Ligi'nde hayal kırıklığı yaşıyor. Sarı kırmızılılar geçen ay İstanbul'da devirdiği Olympiakos'a Atina'da 3-0 gibi farklı skorla yenilince, sadece ikinci turdan uzaklaşmakla kalmadı, UEFA Kupası'na katılma şansını da zora soktu.

Fanatik Yunan taraftarların gerginleştirdiği ortamda maça tutuk başlayan G.Saray, hücumda organize olamadı. Buna bir de savunma da yapılan basit hatalar eklenince Olympiakos farklı galibiyete koşarak, İstanbul'da 1-0 yenildiği G.Saray'a ikili averajda üstünlük sağladı.

G.Saray oyunun büyük bölümünü kendi yarı alanında kabul etti. 6. dakikada Venetidis'in sol taraftan yaptığı ortada topu, Hasan ceza alanı içerisinde kafasından sektirince top, Mavrogenidis'in önüne düştü. Bu futbolcunun sert şutunda top filelerle buluştu: 1-0.

G.Saray kalesine tehlikeli akınlarla gelen Olympiakos karşısında özellikle De Boer'in yaptığı hatalar dikkat çekti. 16. dakikada De Boer'in geri pası kısa düşünce Giovanni topu kaptı ve müsait durumdaki Mavrogenidis çıkardı. Bu futbolcunun vuruşunda top direkten döndü. De Boer'in 34. dakikada Mondragon'a vermek istediği top ayağından sekince Castillo topu kaptı ve farkı ikiye çıkardı: 2-0. G.Saray rakip kalede tek tehlikeyi 41. dakikada yarattı. Hasan'ın vuruşunda top yandan auta gidince devre 2-0 sona erdi. 66. dakikada Hakan Şükür'le pozisyon bulan G.Saray bundan yararlanamadı. 90+6'da ise topla buluşan Giovanni, topu Mondragon'un üzerinden aşırtıp maçın skorunu belirledi: 3-0.


STAT: Rizoupolis


HAKEMLER: Michel Lubos (7), İgor Sramka (7), Martin Balko (7) (Slovakya)


GOLLER: Dk.6 Mavrogenidis, Dk.34 Castillo, Dk.90+6 Giovanni

SARI KARTLAR: Dk.4 Venetidis, Dk.44 Hasan, Dk.74 Bülent, Dk.88 Stoltidis, Dk.90+4 Mondragon

KIRMIZI KARTLAR: Dk.88 Ayhan, Dk.90+4 Djordjevic


Galatasaray üzgün döndü

ŞAMPİYONLAR
Ligi'nde Olympiakos karşısında şok bir yenilgi alan ve tur ümidini kaybeden G.Saray, maçtan sonda özel bir uçakla İstanbul'a döndü. Sarı kırmızılı kafilenin ağzını bıçak açmazken, futbolcular gözünü Aankaragücü maçına çevirdi.

Notlar

Mondragon ateşle oynadı

GALATASARAY kalecisi Mondragon, Olympiakos maçının son dakikalarında sinirli tavırlarıyla dikkat çekerken, ateşle oynadı. 90+4'te Djordjevic yan hakemin kalkan ofsayt bayrağına ve hakemin çalan düdüğüne rağmen topla G.Saray ceza sahasına sokuldu. Mondragon, hakemin oyunu durduran düdüğüne rağmen durmayan Djordjevic'in üstüne gidip, kafa attı. İki futbolcu yerde kaldı. Daha önceden de sarı kartı olan Djordjevic, hakem tarafından 2. sarı, ardından da kırmızı kartla oyundan atıldı. Hakem, Mondragon'a da sarı kart çıkardı. Dudağı patlayan Mondragon tedavisi yapılıp maçı tamamladı.

Bayraklar indirildi

MAÇIN başlangıcından yaklaşık 2 saat önce, gönderde çekili olan Türkiye ve Yunanistan bayrakları indirildi. Olympiakos kulübü yetkilileri bayrakların aşırı rüzgar nedeniyle yırtılmaması için indirildiğini ifade ettiler. Bu arada, UEFA ambleminin bulunduğu flamaların ve Olympiakos bayrağının yırtıldığı gözlendi.

Nihayet mavi forma!

G.SARAY,
Süper Lig'de Samsunspor ve Beşiktaş maçlarında taşıma fırsatını bulamadığı açık mavi renkteki formasını nihayet Olympiakos karşısında giyebildi. Sarı kırmızılılar, her iki maçta da sahaya bu formayla çıkmak istemiş, ancak rakiplerinin de beyaz renkte forma giymeleri üzerine amacına ulaşamamıştı.

Juventus turladı: 0-0

GALATASARAY'ın yer aldığı Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda zirvede yer alan Juventus, Nihat Kahveci'nin formasını giydiği Real Sociedad ile deplasmanda golsüz berabere kaldı ve bu sonuçla Real Madrid'in ardından 2. tura kalmayı garantileyen 2. takım oldu. Maçta 90 dakika forma giyen Nihat'ın çabası takımına galibiyet getirmedi.

Daha fazla gol olabilirdi

OLYMPİAKOS Teknik Direktörü Oleg Protasof önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, ‘‘Önceki ilk 3 maçımızda iyi oynamamıza rağmen puan alamamıştık. Bu maçta iyi bir futbolun yanı sıra sonuç da almalıydık. Çok iyi bir takıma karşı oyuncularım iyi bir oyun çıkarmayı başardılar. Daha fazla gol de kaydedebilirdik. Ama 3-0 da mantıklı bir sonuçtur’’ dedi. Bu arada Yunan temsilcisi Şampiyonlar Ligi'nde ilk galibiyetini ve ilk puanını da G.Saray'a karşı almış oldu.

Hasan: En kötü oyunu çıkardık

G.SARAY'ın dünkü maçta bekleneni veremeyen orta sahadaki yıldızı Hasan Şaş, ‘‘Bu sonucu biz de beklemiyorduk. Şampiyonlar Ligi'ndeki en kötü futbolumuzu oynadık’’ dedi. Ve şöyle devam etti: ‘‘Seyirciden etkilenmedik ama oyuna da konsantre olamadık. Bu maç geride kaldı. Artık önümüze bakmalıyız. İki maçta en kötü 4 puan alıp, toplam 7 puanla sonucu bekleyeceğiz.’’

Taraftarlara özel koruma

KARŞILAŞMA için İstanbul'dan gelen yaklaşık 30 Galatasaraylı taraftar, kapalı tribünde özel polis kuvvetleri tarafından kordon altında maçı izledi. Bu arada sarı kırmızılı takım, Yunan temsilcisiyle oynadığı üçüncü maçında ise ilk yenilgisini aldı. Cimbom daha önceki 2 maçı kazanmıştı.

Terim'den Petre sürprizi

GALATASARAY
Teknik Direktörü Fatih Terim, Olympiakos maçında sürpriz bir isimi; Petre'ye ilk 11'de şans verdi. Sakatlığı bulunan Ümit Karan ve Volkan Aslan'ın yanı sıra, Arif Erdem, Hakan Ünsal, Berkant Göktan ve Suat Usta'yı Atina'ya götürmeyen Terim, genç Sabri'yi de yedek soyundurdu. Terim, bu oyuncunun yerine orta sahada lig maçlarında bile fazla şans vermediği Rumen Petre'ye şans tanıdı. 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!