Cimbom dört köşe: 4-1

Güncelleme Tarihi:

Cimbom dört köşe: 4-1
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2001 00:00


Haberin Devamı

Galatasaray, Adanaspor'u 4-1 yenerek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Haftaya F.Bahçe'nin ardından averajla ikinci sırada giren sarı kırmızılı takım, Ali Sami Yen Stadı'nda ağırladığı Toros Kaplanları'nı Hagi(2), Serkan ve Ümit'in golleri ile 4-1 yendi. Birinci lige haftalar önce veda eden turuncu beyazlıların tek golü Ahmet'ten geldi.

Nefes nefese süren şampiyonluk yarışında Cimbom, 3 farklı Adanaspor galibiyeti ile averajını da F.bahçe ile eşitledi.

İLK YARI

2. dakikada, Hagi’nin sağ çaprazdan kullandığı serbest atışta, kaleci Atilla topu güçlükle kornere çeldi.

13. dakikada, Hagi yaklaşık 25 metreden düzgün bir vuruşla, topu kalecinin bakışları arasında filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

19. dakikada gelişen Adanaspor atağında, Mehmet Yozgatlı ceza alanı dışında topla buluştu. Bu futbolcunun sağ çaprazdan vuruşunda, meşin yuvarlak iki direğin birleştiği noktadan geri döndü. Volkan Arslan dönen toptan yararlanamadı.

24. dakikada, Hasan’ın pasıyla sol kanatta topla bulaşan Hagi’nin ortasında, Serkan altıpasta topu filelere gönderdi: 2-0

35. dakikada, Hagi ceza alanının hemen dışından kullandığı serbest atışta, topu filelere gönderdi: 3-0

38. dakikada, Hagi, sağdan kullandığı korner atışında topu Emre Belözoğlu’na çıkardı. Bu futbolcunun ceza alanı dışından sert vuruşunda top kaleciden döndü. Ceza sahası içinde oluşan karambolde Okan’ın vuruşunda kaleci Atilla topu son anda kornere çeldi. Hagi’nin kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde topa iyi yükselen Ümit, meşin yuvarlağı kaleye gönderdi. Hayati’nin müdahale ettiği top, 4. kez Adanaspor ağlarına gitti: 4-0

40. dakikada Cenk’in pasında, kaleci Taffarel ile karşı karşıya kalan Mehmet Yozgatlı, adeta zor olanı başararak, uygun durumda topu auta attı ve maçın ilk yarısı Galatasaray’ın 4-0 üstünlüğüyle kapandı.

İKİNCİ YARI

56. dakikada, Hagi’nin ceza alanı dışından kullandığı serbest atışta top üst direkten döndü. Havalanan meşin yuvarlağa kaleci Atilla sahip oldu.

57. dakikada, Galatasaraylı Ümit sarı kart gördü.

61. dakikada, Emre Aşık’ın hatasında topla buluşan ve Galatasaray ceza alanına yaklaşan Mehmet Yozgatlı, topu Cenk’e çıkarttı. Ancak son anda Emre Belözoğlu topa ayak koyunca, Cenk meşin yuvarlağa hakim olamadı ve takımı adına mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

62. dakikada, Ümit sağdan ortaladı. Ceza alanı içinde Okan’ın kafa vuruşunda, top kaleci Atilla’da kaldı.

63. dakikada, Evren’in ceza sahası dışından şutunda, top az farkla yandan auta gitti. Aynı dakikada Galatasaray’da Arif’in yerine Ahmet (x), Ümit’in yerine de Suat (x) oyuna dahil oldular.

68. dakikada, Hasan’ın ceza alanının dışından çok sert şutunda, kaleci Atilla topu zorlukla kornere çeldi.

71. dakikada, Galatasaray’da Bülent Korkmaz’ın yerine Faruk (x), 72. dakikada ise Adanaspor’da Mehmet Yozgatlı’nın yerine Ahmet (xx) oyuna girdiler.

74. dakikada, Evren’in pasıyla ceza alanı dışında topla buluşan Ahmet, mükemmel bir vuruşla meşin yuvarlağı Galatasaray filelerine gönderdi: 4-1

79. dakikada Galatasaraylı Faruk sarı kart gördü.

81. dakikada, Adanasporlu Ahmet’in pasıyla uygun durumda topa sahip olan Evren, topu auta atarak, takımı adına bir golü kaçırdı.

83. dakikada, Adanaspor’da Volkan Arslan’ın yerine Mehmet Uskalecier (?) oyuna girdi.

86. dakikada, Adanasporlu Ahmet sol kanattan çalımlarla aut çizgisine kadar indi. Bu futbolcunun pasında topla buluşan Cenk kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.

88. dakikada, Adanasporlu Mehmet Uskalecier sarı kart gördü.

89. dakikada Adanaspor’da Evren’in yerine Cem (?) oyuna girdi.

90. dakikada, Suat’ın sağdan ortasında topu göğsüyle kontrol eden Serkan, uygun durumda topu kötü bir vuruşla kaleciye teslim etti ve 20 bin 796 biletli seyircinin gişelere 22 milyar 92 milyon lira ödeyerek izlediği karşılaşma Galatasaray’ın 4-1 galibiyetiyle sona erdi.

Stat: Ali Sami Yen

Hakemler: Sebahattin Bitirim, Adnan Ayçiçek, Ragıp Uysal

Galatasaray: Taffarel, Emre Aşık, Popescu, Bülent Korkmaz, Okan, Ümit, Hagi, Emre Belözoğlu, Hasan, Arif, Serkan

Adanaspor: Atilla, Ercan Ünal, Hayati, Erbil, Serkan, Volkan Arslan, Evren, Ercan Yörük, Volkan Öztürk, Cenk, Mehmet Yozgatlı

Goller: Dk. 13 ve 35 Hagi, Dk. 24 Serkan, Dk. 38 Ümit, Dk. 74 Ahmet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!