Çılgınlığa gerek yok

Güncelleme Tarihi:

Çılgınlığa gerek yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2006 00:00

Milli Takımlar Teknik Direktörü, "Sistemimizde bir takım değişiklikler olacak. Oyun içerisinde bir taktikten diğerine geçebilmeliyiz ve pozisyona göre oynayabilmeliyiz. Takım olarak genel topa sahip olup sabırlı olmalıyız" dedi.

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası’nın önceki gün yapılan fikstür belirleme toplantısından çıkan sonuçtan memnun. Terim, "Toplantıda Norveç hemen ilk maçı bizimle istedi, kabul etmedik. Lig başlangıcını ve form durumunu düşünerek Ekim ve Haziran’ı bay istiyorduk, görüşmelerde olmadı. Ama kurada bize çıktı. Kura istediğimiz gibi sonuçlandı. Dünya Kupası’nda oynamak bizim için avantaj olabilirdi" dedi.

Euro 2008 elemelerinin ekibiyle baştan başlayacağı ilk şampiyona olacağına değinen Terim, şöyle konuştu: "Tabii ki bir baskı hissediyoruz. Beklenti büyük, sorumluluk ağır. Bizim olduğumuz yerlerde bir bekleyiş var ve özleyiş var. Şartlar ağırlaşmıştır ama olsun. Başarılı olmak zorundayız. Bundan kaçmıyoruz.

Takım olarak sistemimizde bir takım değişiklikler olacak. Artık geniş alanlarda oynayamazsınız. Kontrollü olmamız lazım. Özellikle grubumuza baktığınızda bazı maçlarda çok sıkışacağımız bir gerçek. Oyun içerisinde bir taktikten diğerine geçebilmeliyiz ve pozisyona göre oynayabilmeliyiz. Modern futbolda, özellikle zaman zaman yapacağımız baskıdan vazgeçmeliyiz. Takım olarak genel topa sahip olup sabırlı olmalıyız. Hücum önemli bir şey, gol atmak istiyoruz, ama bunun adına çılgınlık yapmayacağız.

Çek Cumhuriyeti ile oynayacağız. Nisan’da da bir maç imkanımız olabilir. Amerika’nın bir teklifi vardı ve tek maç için gelemeyeceğiz demiştik. Meksika ve Romanya’nın da geleceğini söylediler. Ardından Japonya olabilir. Haziran ayında bir maçımız olacak. Ağustos için İtalya’ya teklif yapmıştık. Marcello Lippi ile ben kendim konuştum ve bu büyük ihtimalle olacak.

Milli takımlarda nöbet değişimi normaldir. Hakan Şükür, Tümer ve Alpay gerekeni üzerlerine düşeni yaptı. Bakıyorsunuz, Tuncay, Emre, Nihat, Hamit gibi çok genç oyuncularımız var. Çek maçında A2 ve Ümit Milli takımlarımızla birlikte 60 oyuncu ile kampa gireceğiz. Belki buralardan bir çok arkadaşımızı A Milli Takıma monte edeceğiz. Sıkıntımız oynamayan oyuncular olur. Mecbur kalıyorsunuz ve kulübünde oynamayan oyuncu almak zorunda kalıyorsunuz.

İç saha olarak Floransa’yı isteme sebebim, orada olumlu elektrik alacağımızdandır. Floransalıları ve Floransa’daki Stadı yakından biliyorum."

Kendisine yönelik eleştirilere de değinen Terim, "Takımı nasıl hazırlamam gerekiyorsa öyle hazırlıyorum. Takımı germe gibi bir olay söz konusu değil. Bazı maçlar var ki hiçbir şey söyleyemezsiniz. İstiklal Marşı yüksek sesle söylendi diye bir eleştiri duymadım. Eğer bir futbolcunun o üç dört dakikalık bölümde kalbine hükmedebiliyorsam bu maharettir. Bunun dışında hiçbir gayri meşru element kullanmadım. İsviçre maçındaki olaylardan sonra önleyebilir miydim diye düşünüyorum" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!