Çılgın adam Mamiç neler yaptı neler

Güncelleme Tarihi:

Çılgın adam Mamiç neler yaptı neler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2014 12:45

Dinamo Zagreb ile Rijeka arasındaki Hırvatistan Kupası finalinde ev sahibi ekibin 50 taraftarı, maçtan sonra 2 saat statta tutuldu çünkü...

Haberin Devamı

Hırvatistan Kupası finali ilk maçında Dinamo Zagreb, evinde Rijeka’ya 1-0 yenildi. Ancak 13 Mayıs’ta rövanşı oynanacak karşılaşmaya, 90 dakikanın ardından tribünde yaşananlar damga vurdu.

Kulübün futbol direktörü Zdravko Mamiç ile arası kötü olan Dinamo Zagreb’in Bad Blue Boys taraftar grubundan yaklaşık 50 kişi, 2 saat stadyumda bekletildi.

Bunun nedeni ise Bad Blue Boys’un, Mamiç’e yaptığı protestoların önüne geçmek... Öyle ki polis ekipleri, adeta ‘karantinada’ tuttukları 50 taraftarın biletlerini kontrol etti.

Maça biletiyle girse de, daha sonra bu bileti çöpe atan veya bilette yazan koltuğa oturmayan taraftarların tek tek kimlikleri tespit edildi.

Biletlerini yanında bulundurmayan veya farklı koltuğa oturanların seyirden men edilmesinin an meselesi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık iki saat süren kimlik tespiti sonrasında, kendi evlerinde ‘deplasman’ ruhunu yaşayan taraftarların stattan çıkışına izin verildi.

Yine Bad Blue Boys adı altında faaliyet gösteren, ancak kuzey tribününde oturup Zdravko Mamiç’e destek veren bir başka grup ise, karşılaşmanın öncesi ve sonrasında polisle hiçbir problem yaşamadı.

Bad Blue Boys tribün grubunun, neden Mamiç’e karşı olduğunun nedenlerini ise, şu şekilde sıralamak mümkün...

FUTBOLCUYU YUMRUKLADI
* Geçmişte kulübün adının değişmesiyle ilgili tartışmalar yaşandığı dönemde Zdravko Mamiç, bir toplantıda futbolcu Niko Ceko’yu yumruklamıştı. Bu Mamiç’in, birkaç kavga vakasından sadece bir tanesi...

POLİSİ EZMEYE ÇALIŞTI!
* 90’lı yılların ortasından bu yana kulüpte olan Zdravko Mamiç, bir polis memurunu arabasıyla ezmeye çalışır. 9 yıl süren davanın sonunda polis, olayı unuttuğunu söyler ve dosya kapanır...

RAKİP YÖNETİCİYE SALDIRDI
* 2006 yılında Rijeka ile oynanan bir maç sonrası Mamiç, Rijeka Kulüp Direktörü Marinka Koljanin’e saldırır ve o yetmezmiş gibi bir polis şefini yaralar.

GALİP GELDİ, KIYAFETLERİNİ YIRTTI
* Senelerdir Dinamo Zagreb’in içinde olan Zdravko Mamiç, 2007-2008 sezonunda takım UEFA kupası ön elemelerinde Ajax’ı yenince dönüşte havalimanında sevinçten üzerindeki kıyafetleri yırtıp, çalgıcılar eşliğinde dans edince tepki toplamıştı.

Haberin Devamı

STADYUM ÖNÜNDE KAMP KURDULAR!
* Yine 2011 senesinde Bad Blue Boys taraftar grubu, Mamiç’in seçimlerdeki baskıları ve 1 sezonda 3 hocayla çalışması sonrası stadın önünde çadırlar kurup haftalarca ‘Demokratik Dinamo’ gösterileri yapmıştı.

ŞAMPİYON HALİLHODZİÇ’İ KOVDU
* 2011’de kulübün CEO’su olan Zdravko Mamiç, Hırvat Ligi’nde üst üste 6 kez şampiyon olma başarısı gösteren teknik direktör Vahid Halilhodziç’i, takım zirveyi garantilediği halde şahsi problemler yüzünden kovmuştu.

'O TARAFTARLAR BENDE OLSA...'
* Zdravko Mamiç, Dinamo’nun ezeli rakibi Torcida Split’in taraftarları için, “O taraftarlar bende olsa dünyayı fethederdim” deyince Bad Blue Boys yine çileden çıkmıştı.

Haberin Devamı

ŞU ANKİ TEKNİK DİREKTÖR KARDEŞİ
* Zdravko Mamiç, şu anda Dinamo Zagreb’in başına kardeşi Zoran Mamiç’i getirdi. Bu da Dinamo taraftarlarının büyük tepkisini çekmiş durumda...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!