Çıldır'daki rekor dalışın güvenliği onlara emanet

Güncelleme Tarihi:

Çıldırdaki rekor dalışın güvenliği onlara emanet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2013 13:53

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy'un Çıldır Gölü'nde yapacağı 131 metre yatay dalış rekor denemesi sırasında güvenliğini Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü sağlayacak.

Ardahan Kültür ve Turizm Müdürü Sıddık Alagöz, Devrim Cenk Ulusoy'un rekor dalış denemesinin uluslararası yankı bulacağını, bunun da Ardahan ve kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Ulusoy'un 24 Şubat tarihinde yapacağı dalışı sırasında Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü Başkanı Rıza Birkan ve üyelerinin görev alacağını belirten Alagöz, “O gün Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü Ardahan'da olacak. Bu ekip, birçok yerde kurtarma yaptı. Yasemin Dalkılıç'ın güvenliğini de aynı ekip sağlamıştı” dedi.
Alagöz, kendisinin de 2 yıldızlı dalış sertifikasına sahip olduğunu, bu nedenle güvenlik ekipleriyle beraber görev alacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
“O gün ben de bizzat dalış ekibiyle görev alacağım. Bizler Cenk beyin tüple güvenliğini alacağız. Zaten Cenk bey, uluslararası başarısını kanıtlamış bir sporcudur. Bu dalışla Ardahan'ın kazanacağı çok şey var. Bir şampiyon sporcunun burada dalması Ardahan'ın dünya çapında tanıtılmasına neden olacaktır. Çıldır Gölü'nde tarihte ilk kez buz altında dalış olacak.”

Dünyadaki rakiplerin Ulusoy'u adım adım takip ettiğini vurgulayan Alagöz, “Dolayısıyla Ardahan o gün sadece Türkiye'de değil, dünya gündeminde de olacak” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!