Ciddiyet

KEWELL, Leo Franco ve Elano izinli, Baros, Nonda ve Keita sakat. İsimlere bakarsanız hepsinin yabancı olduğunu görüyoruz. Yabancılar tatilde, yerliler sahada.

Diğer takımlardaki yabancılar Türkiye’de kalırken, üstelik maçları önemli takımlarla değilken, Galatasaray bu kararla ya Trabzonspor’u ya da Türkiye Kupası’nı ciddiye almadığını gösterdi. Bunların üstüne eksik olmasın diye Neeskens’de gidince parça tamamlandı. Geriye Linderoth ve Rijkaard kaldı. Onlar da gitseydi bari.
Rijkaard bu oyunculara izin verebilir. Çünkü onlarla aynı duyguları ve inancı paylaşıyor. Artı, Türkiye’nin hassas dengelerini de bilmeyebilir. Peki ya yönetim. Onlar da mı bilmiyor? Durumu neden anlatıp böyle has olmayan bir görüntünün ortaya çıkmasına sebep oluyorlar. Ama balık baştan kokar. Bugüne kadar hep yabancılara endeksli fikstür yapan Federasyon.
Yabancıların Cristmas’a, gitmesi ne kadar hakları ise yerli oyuncuların da özel günlerini yaşaması da hak. Üstelik maç iptaline de gerek yok. Küçük ayarlamalarla bu işler yapılır. Bakalım ne zaman bir Federasyon çıkıp Türk oyunculara kendi ülkelerinde oynadıklarını hissettirecek.
Vefa duygusu
BELKİ de ilk defa bir Trabzon maçına seyirci az ilgi gösterdi. Onlar da haklı oyuncusundan, hocasına kadar hepsi erken tatile çıkar da seyirci çıkamaz mı?
Ama maç başlayınca gerçekler yüzümüze Karadeniz fırtınası gibi vurdu. Meğer tatile çıkan Trabzonspormuş. Bu kadar eksik Galatasaray’a bile atak yapamayan, pozisyona giremeyen Trabzon takımı tatili bırakıp acilen kampa girmeli.
Galatasaray kendisine sadece kontratak düşünen Trabzon’a bunun iznini vermeyince ilk yarıyı rahat ve önde kapadı. Arda kalite orta yaptı, iki maçtır iyi oynamaya başlayan Caner bitirdi.
İkinci yarı Afrika Aslanı Song’un golüyle havaya giren Trabzon ilk yarıya göre tatili erken kesmiş gibiydi.
Maçın en güzel anı Galatasaray’ın eski oyuncusu Song’u alkışlarla oyundan uğurlamasıydı. Seyircideki vefa duygusu ne olursa olsun kaybolmuyor.
Farklar
*  G.Saray’ın sadece yabancıları tatile çıkarken Trabzon’un yerlisi yabancısı tatildeydi.
*  Galatasaray futbol oynarken, Trabzon kolbastıyı bile beceremedi.
*  G.Saray piranha ise Trabzon hamsi idi.
*  Galatasaray’ın futbolcusu, Trabzon’un seyircisi daha istekliydi.
*  Galatasaray’ın Arda’sı, Trabzon’un koca bir soru işareti vardı.
*  Aykut kurtarışlarıyla maçı çevirirken, Onur geleni geri çevirmedi.
*  G.Saray’da Arda futbol şov yaparken, Gökhan Ünal ayakkabı şov yaptı.
Yazarın Tüm Yazıları