CHP’li Türkmen: Özgecan Yasası için nöbet

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Türkmen: Özgecan Yasası için nöbet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 14:36

CHP’li Türkmen: Özgecan Yasası için nöbet

Haberin Devamı

TBMM Katip Üyesi CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, kamuoyunda Özgecan Yasası olarak adlandırılan ve kadın cinayetlerini önlemek için kadına yönelik şiddet uygulayanlara verilecek cezaları artıran ve ceza indirimlerini kaldıran kanun tekliflerinin bir an önce yasallaşması amacıyla TBMM önünde nöbet tutma eylemi gerçekleşeceklerini söyledi.

CHP’li Elif Doğan Türkmen yaptığı yazılı açıklamada Özgecan Aslan’ın ölüm yıldönümünde Adana’da Türkan Sarıkaya’nın benzer bir cinayete kurban gittiğini, artarak devam eden ve toplum vicdanını derinden yaralayan kadın cinayetlerinin artık son bulması gerektiğini savundu. Türkiye’de kadın cinayetlerine ’dur’ demek gerektiğini, benzer olayların önlenmesi, gereken her türlü tedbir ve düzenlemenin vakit kaybedilmeden alınabilmesi için kamuoyu baskısının artması gerektiğini vurgulayan Türkmen, "Başta kadınlarımız olmak üzere bu konuya duyarlı herkesin sesini ve mücadele gücünü yükseltmesi gerekmektedir"diye konuştu.

Türkiye’de kadına yönelik şiddet, istismar ve kadın cinayetlerinin her geçen gün artarak devam ettiğini kaydeden Türkmen şöyle dedi:

"Bir bir kadınlarımızı cinayetlere kurban veriyoruz. Benim de verdiğim kanun teklifi ile birlikte benzer onlarca kanun teklifi TBMM’de görüşülmeyi bekliyor. Bir daha, Özgecanlarımız, Türkanlarımız ölmesin diye kadınlara yönelik şiddeti önlemeyi, şiddet uygulayanlara da en ağır cezaları vermeyi ve ceza indirimlerini kaldırmayı öngören kanun teklifleri, maalesef sayısal çoğunluğu olan iktidar tarafından TBMM’de bekletiliyor. Kadınlara yönelik bu şiddetin bitmesi için, çocuklarımızın toprağın altına girmemesi için artık güç birliği yapma zamanıdır. Cinayete kurban giden Türkan Sarıkaya kızımızın annesi Birgül Uğurçalar ve kadın STK’ları ile birlikte Adana’da yaptığımız toplantıda eylem kararı almıştık. Şimdi bunu hayata geçiriyoruz. ’Özgecanlar, Türkanlar için nöbetteyiz’ eylemi başlatıp, TBMM önünde Adanalı kadınlar ve kadın örgütleri ile kadın şiddetine karşı olan erkeklerle birlikte nöbet tutmaya başlayacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!