Çeşme’de kış

Çeşme’nin, Alaçatı’nın yazını biliyorsunuz ama İzmirli olmayanların birçoğu buraların kış güzelliklerinden bihaber. Gelin bu hafta sizinle bir kış turu yapalım; hoşunuza giderse haftaya Cunda-Ayvalık turu yaparız.

Haberin Devamı

Güne Radisson ya da Pırıl Otel’de uyanın. Termal sularda şifa bulun… Büyük yerine butik otel tercih ediyorsanız Alaçatı’daki Kurabiye Otel’in yolunu tutmalısınız. “Kahvaltımı otelde yapmak istiyorum” derseniz hiçbir itirazım yok. Çeşme-Alaçatı’daki otellerin kahvaltıları tüm köy kahvaltılarına şapka çıkartacak cinsten. Ama günün ilk ışıklarıyla beraber Alaçatı’nın dar, taş sokaklarında yürümek ve bu güzeller güzeli Ege çocuğunu keşfetmek isteyebilirsiniz. Bu isteğinize sakın karşı koymayın ve kendinizi hemen sokaklara atın. Baharı karşılamak için biraz aceleci davranan badem ağaçlarına selam edin. Sakin bir yürüyüşün ardından Orta Kahve’de muhteşem bir Ege kahvaltısı yapabilirsiniz. Kahvaltının ardından Köşe Kahve’de ya da 15 Eylül Kıraathanesi’nde şöyle güzel bir Türk kahvesi içip yine atın kendinizi Alaçatı sokaklarına. Bir sonraki durağınız Rumeli Pastanesi olsun. Sakın önünden öylesine yürüyüp geçmeyin. Çünkü Çeşme’nin ünlü sakız reçeli ve dondurması tam da bu pastanede ikamet ediyor.

Haberin Devamı

KAHVALTIDAN SONRA PAZAR FASLI

Günlerden pazarsa mutlaka Alaçatı pazarına uğramalısınız. Hani o meşhur, Ege otları var ya; işte hepsi bu pazarda. Yeşil ne bulursanız alın, “Taze midir?” diye düşünmeyin. Eğer otları nasıl pişireceğinizi bilmiyorsanız, ot satan gurme teyzelerden danışmanlık alabilirsiniz. Alaçatı pazarında lezzet danışmanlığı bedava… Pazar faslından sonra Alaçatı’nın şirin dükkânlarına ve butiklerine de uğramalısınız. Antikaya meraklıysanız Hacı Memiş Mahallesi’nde kendinizi Çukurcuma’da gibi hissedebilirsiniz. Kamihan Antika Dükkânı’nın ve Kuş Kafesi’nin özel odalarında konaklayarak geçmişe nostaljik bir yolculuk yapın.

EN GÜZEL SERVİS BU MEVSİMDE

Akşamüstü güneşin batışını bir kadeh bir şeyler içerek kutlamak isterseniz Alaçatı Port’a ya da Çeşme Marina’ya gidebilir ya da ilk şubesini Alçatı’da açan Vinoggio Wine Bar’ı tercih edebilirsiniz. Birbirinden lezzetli peynir ve şarküteri seçenekleriyle şarabınızın tadına tat katabilirsiniz. Ama çok doymadan masadan kalkmakta fayda var çünkü en lezzetli deniz mahsulleri ve Ege mezeleri büyük bir coşkuyla sizi bekliyor. Yazın karmaşasına inat Çeşme-Alaçatı’daki restoranlarda en güzel servis bu mevsimde veriliyor. ‘Meyhane Şerefe’ ve ‘Karina’ Alaçatı’daki lezzet durağınız olabilir. Eğer akşam yemeğinizi Alaçatı’dan farklı bir yerde yemek istiyorsanız Dalyan’ı ya da Çiftlikköy’ü de tercih edebilirsiniz. ‘Gece genç, durma gez’ mottosunu hayat felsefeniz haline getirdiyseniz otele gitmeden önce Vida Pera’ya uğramalısınız. Indie, rock ve alternatif yabancı müzik eşliğinde içilen elmalı, armutlu kokteyllerin, brownie’li shot’ların tadı bir başka güzel. Mutlaka deneyin. Ertesi gün yola çıkmadan önce Çeşme’ye bir ‘Hoşça kal’ demek adına Kale’ye çıkabilirsiniz. “Aç karnına yola çıkmam” diyenlerdenseniz Çeşme’deki İmren Restoran’da ev yemeklerinin, Alaçatı’daki ‘Asma Yaprağı’nda ise Girit yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. “Ege otlarından, yeşerdik” diye isyan ederseniz ‘Kumrucu Şevki’, ‘Kumrucu Erol’ ya da ‘Kumrucu Hüseyin’de bir lezzet kaçamağı yapabilirsiniz…

Haberin Devamı

Nereye Gitsek?

Kafe / Restoranlar

¬ Köşe Kahve
¬ 15 Eylül Kıraathanesi
¬ Meyhane Şerefe
¬ Karina
¬ Vinoggio Wine Bar
¬ Asma Yaprağı
¬ Çeşme İmren Restoran
¬ Çeşme Hanımeli Lokanta&Restoran
¬ Çeşme Dalyan Körfez Balık Restoran
¬ Alaçatı Port Ferdi Baba
¬ Çiftlikköy Istakozcu Can Baba
¬ Şifne Yusuf’un Yeri
¬ Çeşme Marina Köprü Bistro

Eller Havaya

¬ Vida Pera
¬ Göz Lounge

Butikler

¬ Lisa Corti
¬ Kuş Kafesi
¬ Kamihan Antika

Oteller

¬ Radisson Blu Resort & Spa
¬ Pırıl Otel
¬ Kurabiye Otel
¬ Taş Otel
¬ Kuş Kafesi
¬ Taşhan Otel

Yazarın Tüm Yazıları