Cenazesi barıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Cenazesi barıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2007 11:57

Beşiktaş tribün liderlerinden 'Optik Başkan' lakaplı Mehmet Işıklar son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde dostluk rüzgarları esti.

Haberin Devamı

Dün kalp krizi sonucu ani şekilde vefat eden Mehmet Işıklar'ın cenazesi Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazıyla kaldırıldı.

Aynı zamanda edebiyat öğretmeni olan 'Optik Başkan' lakaplı Işıklar'ın cenaze törenine Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, eski idarecilerden Bahattin Demir, Hakan Kalkavan ve Haşmet Kürüm ile eski futbolcular Rıza Çalımbay ve Metin Tekin katıldı.

Işıklar'ın cenazesi, her fırsatta ortamı geren açıklamalar ve hareketlerde bulunan Bursaspor, Ankaragücü ve Beşiktaş taraftarları için adeta milat oldu. Tribünde küfür karşıtlarının öncüsü Işıklar, yaşamı boyunca olduğu gibi ölümüyle de 3 kulübün taraftarları arasındaki buzları eritti.

Cenazesi barıştırdı
Cenaze töreninde Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'dan yaklaşık 1 bin kişinin yanı sıra Galatasaray, Fenerbahçe, Bursaspor, Ankaragücü ve Sakaryaspor'un taraftar grupları da yer aldı.

BJK İnönü Stadı önünde saat 15:00'da toplanan taraftar grupları toplu halde Fatih Camii'ne gitti. Özellikle kavgalı olan Beşiktaş ile Bursaspor taraftarları arasındaki yakınlık dikkat çekerken, sevenleri Mehmet Işıklar'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Cenaze törenine beklenenden fazla katılım oldu.

Kılınan cenaze namazının ardından Mehmet Işıklar'ın naaşı, Kozlu Mezarlığı'na defnedilmek üzere cenaze arabasına konulurken taraftarlar, trafiği kapatarak oluşturdukları kordonla tezahüratlar yapıp, cenaze aracını uzun süre izledi.

Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesi, yakınları ve Beşiktaş camiasına başsağlığı diliyoruz.

Beşiktaş muhabiri İsmail Er'in, Mehmet Işıklar'la ilgili fullspor.com'da kaleme aldığı yazısı şöyle:

OPTİK BAŞKAN 

Haberin Devamı

Beşiktaş tarihinin belki de son holiganı. Evet son holiganı. Yaşamında Beşiktaş, Beşiktaş ve yine de Beşiktaş vardı. Ama adam gibi adamdı.

Eğilmeyi bilmez, her zaman dikti. Kimsenin adamı olmadı. Beşiktaş denince onun için herkes aileydi. Şu ya da bucu değildi!

Haberin Devamı

Eğitimi ve eğitim verdiği insanlarla arasındaki tek konu Beşiktaş’tı. Küçüğe küçük, büyüğe büyük muamele yapar. Saygıda sınır tanımazdı. Abbasağa’da her ailenin bireyiydi.

Beşiktaş’a bulunduğu ortamda her zaman saygınlık kazandırdı. Ağzından bu güne kadar kötü bir söz değil eleştiri bile çıkmadı. Tribünde küfür karşıtlarının öncüsüydü.

Yurt içinde ve dışındaki maçlarda medyanın en büyük sevgilisiydi. Yaşamı, dünyası, nefes alış verişi, yemesi, içmesi, ailesi, vazgeçemediği bir tek şey vardı. Şampiyonluk yaşatan Beşiktaş’ı görmek, alkışlamak en büyük mutluluğuydu.

Allah mekanını cennet etsin. Toprağı bol olsun. Gelecek kuşaklara ibret olsun.

Yazarken ağlıyorum ‘Büyük Başkan’sın Optik.
Çarşı’da her karşılaştığımızda yüzünde beliren gülümseme ve kartal bakışların hep aklımızda.
Güle güle Optik Başkan...

BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Beşiktaş Kulübü, Mehmet Işıklar'ın vefatı sonrası başsağlığı mesajı yayınladı. Resmi internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:
"Beşiktaş tribünlerinin renkli simalarından "Optik" lakaplı Mehmet Işıklar'ın genç yaşta vefatından büyük üzüntü duyduk...

Mehmet Işıklar'ın cenazesi bugün (26 Temmuz) ikindi namazının ardından Fatih Camii'nden kaldırılacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet, taraftarlarımıza, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz."

Öte yandan Fenerbahçe taraftar sitesi Antu, 'Beşiktaş tribünlerinin başı sağolsun' başlığıyla Mehmet Işıklar için açıılış sayfasında başsağlığı mesajı yayınladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!