Çelik'ten savunma: Mesnetsiz iddialar

Güncelleme Tarihi:

Çelikten savunma: Mesnetsiz iddialar
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2012 00:00

Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen mali soruşturma kapsamında, 36 sanığın yargılandığı davanın sanıklarından kulübün eski ikinci başkanı Osman Çelik, Nisan ayında görülecek duruşmaya katılamayacağını belirtti.

Osman Çelik, dilekçesinde “Üzerime atılan suçlamaların tümü gerçeklerle bağdaşmayan, mesnetsiz iddialar olup, şahsi hesabıma temlik alacağı ya da başka bir isim altında herhangi bir para zimmet olarak girmiş değildir. Bununla birlikte tüm diğer suçlamalar da gerçeklikten uzak, soyut iddialardır” ifadesini kullandı.

Nisan ayında gerçekleşecek duruşmaya katılamayacağını belirten Çelik, avukatlarıyla Bursa Adliyesi'ne gelerek, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yazılı savunma verdi.

Çelik, yazılı savunmasında, “suç işlemek için örgüt kurmak”, “zimmet”, “özel belgede sahtecilik”, “resmi belgede sahtecilik” ve “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçlarını işlediği gerekçesiyle dava açıldığını belirterek, Bursaspor Kulübü yöneticisi olarak görev yaptığı süre dikkate alındığında isnat edilen suçlarla ile hiçbir ilgisinin olmadığını ifade etti.

Kulüp yönetimindeki uzunca bir dönemle ilgili suçlamaların olduğunu dile getiren Çelik, şunları kaydetti:
“Diğer tüm sanıklar ile şahsım arasında zorlama bir bağlantı kurulmaktadır. Hakkımda iddia olunan suçlamaların aksine görev yaptığım süre boyunca şahsi hesaplarıma aktardığım herhangi bir 'temlik' veya 'zimmete para geçirme' şeklinde herhangi bir eylemim asla olmamıştır. Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum.”

Bursaspor Kulübü'ne ait bir paranın hiçbir şekilde şahsi hesabına girmediğinin altını çizen Çelik, savunmasında şu ifadelere yer verdi:
“Dosya kapsamında önceki savunmalarımda da belirttiğim gibi iddia edildiğinin aksine her ne kadar temlik alacağının İbrahim Yazıcı'nın hesaplarına gönderilmesi talimatını vermem istenmişse de kulüp alacağının başkasının hesabına gönderilmesine müsaade etmeyerek TFF'ye vermiş olduğum dilekçe ile temlik alacağının Bursaspor Kulübü hesabına yatırılmasını sağladım. Üzerime atılan suçlamaların tümü gerçeklerle bağdaşmayan, mesnetsiz iddialar olup, şahsi hesabıma temlik alacağı ya da başka bir isim altında herhangi bir para zimmet olarak girmiş değildir. Bununla birlikte tüm diğer suçlamalar da gerçeklikten uzak, soyut iddialardır.”

Dava

Bursaspor Kulübü'ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili Haziran 2011'de yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameye göre, aralarında İbrahim Yazıcı, Haluk Özkıyıcı, Öztürk Yazıcı, Osman Nuri Biçer ve Osman Çelik'in de bulunduğu sanıklar, “Zimmet, görevi kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, örgüt kurmak, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” suçlarından yargılanıyor. Sanıklar hakkında 12 ila 36'şar yıl hapis cezası talep ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!