Çatı katından Türkiye Vücut Şampiyonluğu'na

Güncelleme Tarihi:

Çatı katından Türkiye Vücut Şampiyonluğuna
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2013 13:01

4 yıl önce Ali Karasu Lisesi'nde İngilizce hazırlık sınıfında öğrenim görürken vücudunu gelişmek istemiş Berat Ceylan. Ataevler'deki apartmanın çatı arasında kendi imkanlarıyla kum torbalarından ağırlıklar yapmış. Onlarla bıkıp usanmadan çalışmış.

Haberin Devamı

Sonucunda da çatı arasından çıkıp, büyük bir başarıya imza atıp Türkiye şampiyonluğuna ulaşmış. Berat Ceylan, 6 ay boyunca çatı arasında bilinçsiz bir şekilde çalışmalar yapmış. Daha sonra ise Nilüfer Belediyesi'nin Ataevler'deki salonuna gidip gelmeye başlamış. Ancak burada kendisine yol gösteren biri çıkmamış. Kendi başına aletlerle haşır neşir olmaya başlamış.

Kendi imkanlarıyla çalıştı
30 aya yakın bir süre profesyonel vücut geçmişi olan Abdullah Deniz, ona bazı kas gruplarıyla ilgili çalışmalar yaptırmış. Ancak, kas gruplarıyla ilgili olarak eğitimini vermemiş. Babası Davut Ceylan, Nilüfer Emniyşet Müdürlüğü'nde Çocuk Bürosu'nda polis. Kısıtlı bütçelerine karşın kendi olanaklarıyla Ataevler Basın Sarayı'ndaki Fit For Fan spor merkezinde çalışmış ve vücudunu istenilen duruma getirmiş. Halende burada çalışmalarını devam ettiriyor.

Haberin Devamı

İlk resmi yarışması Antalya'da
Şuan 20 yaşında Berat Ceylan, Açık Öğretim Fakültesi 1.sınıf öğrencisi. İlk resmi yarışma heyecanını geçtiğimiz haftalarda Antalya'da yaşadı. Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu'nun Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlediği Vücut Geliştirme, Klasik Fitness ve Wellness Türkiye Şampiyonası ve Avrupa Milli Takımı Seçmeleri'nde ter döktü.

Profesyonellerle yarıştı
Bursalı sporcu İbrahim Berat Ceylan, Genç Erkekler Klasik Vücut Geliştirme artı 1,75 cm kategorisinde Türkiye şampiyonu olarak, kürsüye çıkma başarısını gösterdi. Çatı arasından çıkarak 22 sporcu arasında şampiyon olan İbrahim Berat Ceylan şimdi İspanya'da yapılacak olan Avrupa Vücut Şampiyonası'nı bekliyor, büyük bir heyecan içersinde.

"Müthiş heyecan yaşadım"
İlk kez bir resmi yarışmaya katılan Türkiye Vücut Şampiyonu İbrahim Berat Ceylan, yaşadığı heyecanı anlatabilecek kelimeler bulmakta zorlanıyor. Ceylan şampiyonluk, Avrupa Şampiyonası ve sponsor olaylarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

Koltuklarda dinlenmiş
"Antrenman yapmak ile podyuma çıkıp yarışmak insana müthiş bir duygu yaşatıyor. Gerçekten çok sıkıntılı bir durum. Yarışmamız öğleden sonra yapılacağı söylenmişti. Ancak program uzayınca bizim yarışma geç saatlere kaldı. Salonun arkasındaki sandalyelerde istirahat etmek zorunda kaldım. Gösteri yapacağımız içinde yemek yememiştim."

Haberin Devamı

"İkincinin elini bırakamadım"
"22 sporcu ile yarıştım. En sona iki kişi kaldık. Gerçekten diğer arkadaşın elini tuttum. Şampiyonluğum anons edildiğinde yaşadığım heyecan ve mutluluk, 4 yıl boyunca yaptığımı çalışmaların karşılığını almak beni duygu seli içersine sürükledi. Podyumdan iner inmez beni doping kontrolüne götürdüler. İdrar örneğini iki saat içersinde verdim. Şimdi beni daha çok zor günlerin beklediğinin biliyorum."

"Vücutta sponsor şart"
"İspanya'da mayıs ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası'nı bekliyorum. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Vücut sporu için mutlaka sponsorlara ihtiyaç var. Ben kendi imkanlarımla buraya kadar gelebildim. Eğer ciddi sponsorlar bulabilirsem hem Avrupa'da hem de dünya çapında derecelere imza atarım."

Haberin Devamı

İbrahim Berat Ceylan, son olarak vücut sporu yapmak isteyen gençleri bilinçli antrenörler ve spor merkezlerinde bu sporla ilgilenmelerini öğütledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!