Çanakkale Savaşları Er Ryan’a rakip olmalı

30 Ağustos’le ilgili en iyi programlardan biri atv’de yayınlanan yarı belgesel yarı drama niteliğinde olan Son Kale Çanakkale adlı yapımdı.

Çanakkale Savaşları’nı ayrıntılı bir şekilde anlatan yapımın, zaman zaman insanın tüylerini diken diken eden bir üslubu vardı.

Kurtlar Vadisi’nin Laz Ziya’sı usta tiyatrocu İstemi Betil’in seslendirmesiyle etkileyici olan belgeselde, deniz harekatı ve aylar süren kara harekatı grafiklerle, çizimlerle, fotoğraf ve görüntülerle anlatıldı.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından hazırlanan belgeseli izlerken neden bizim Çanakkale Savaşları’nı anlatan görkemli bir filmimiz yok dedim.

Normandiya Çıkarması’nı anlatan Er Ryan’ı Kurtarmak ya da Pasifik Adaları’nda Japonlar’a karşı mücadele eden bir grup Amerikalı askerin hikayesini anlatan İnce Kırmızı Hat gibi, Çanakkale Savaşları’nı anlatan bir film neden çekilmesin?

Üstelik Çanakkale Savaşları’nın insan hikayeleri, en baba savaş filmlerine taş çıkartacak kadar zengin ve dokunaklı. Bir o kadar çetin, bir o kadar kahramanlık dolu!

Son Kale Çanakkale belgeselinde bunu gördük.

Zeytinburnu Belediyesi’nin çabası bu konuda ilk adım olmalı. Çekilecek dev prodüksiyonlu Çanakkale Savaşları filminin önünü açmalı.

Yoksa bizim topraklarımızın hikayesi olan Truva gibi, Çanakkale Savaşları’nın da Hollywood yapımı olmasını mı bekleyeceğiz?..

Filmler iyi

Tekrar da olsa bu ara ekranda iyi filmler gösteriliyor. Kanal D yakın dönem iyi iş yapmış Türk filmlerine ayırdığı pazartesi gecesinde son olarak Propaganda’yı gösterdi. Film en çok izlenen yapım oldu.

Bu akşam da yine Kanal D’de Yüz Yüze var (20.30). Özellikle TRT1’de Arabulucu (21.30) gecenin iyi filmlerinden.

Tüm bunlar bir yana da gecenin en çok izlenen yapımı ve filmi Hababam Sınıfı Merhaba olacaktır (atv, 20.30). Unutulmaz filmin yeni versiyonu ilk kez ekrana geliyor.

Bu arada Digitürk’ün eylül salon filmlerinden birinin, gişe rekorlarını altüst eden Yüzüklerin Efendisi serisinin son filmi Kralın Dönüşü olduğunu da hatırlatayım. Salon 1’de filmin ilk gösterimi 17 Eylül’de...

TV bombaları

Düzeltmen!
E.Toroğlu: Bizim hakemlerimiz sarıyı çok gereksiz kullandıkları için başları cezaya giriyor.
Ş.Büyüka: Belaya giriyor hocam...
Maraton

TV bombaları

Siz nasıl diyorsunuz
O pozisyonda orta hakem linesman’e baktı...
Reha Muhtar (Yan hakemin Türkçe’sini hatırlamıyor)

Sultan Ana baroniçe oldu

Geçtiğimiz sezonun en çok izlenen dizisi Kurtlar Vadisi, bu sezon da adından fazlasıyla söz ettirecek gözüküyor.

Show TV’de eylül ortasında yeni bölümü yayınlanmaya başlayacak dizide Polat’ın Baron’un oğlu çıkacağı yazıldı, çizildi.

Dizideki son yenilik ise Zerda’nın Sultan Ana’sı Güven Hokna’nın Kurtlar Vadisi’ne baroniçe olarak girecek olması.

Konseye girecek dişi kurt, bakalım Kurtlar Vadisi’nde neleri değiştirecek.

TV bombaları

Çok gelişti
Bir daha da bu konuyla ilgili gelişme yapmıycam
Faik Çetiner (Stadyum programında)
Yazarın Tüm Yazıları