Çalımbay: Puan puandır

Güncelleme Tarihi:

Çalımbay: Puan puandır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2011 21:11

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "3 puan almayı isterdik, ama sahamızda puan kıymetli" dedi.

Rıza Çalımbay, 2-2 sona eren Manisaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Her şeyden önce gerçekten mükemmel bir maç oldu. İki takım da kazanmak için gereken her türlü mücadeleyi yaptı. Beni en çok sevindiren şey, mağlup duruma düşmemize rağmen hiçbir zaman oyundan kopmamamız” diye konuştu.

İkinci yarıda yenik duruma düşmelerine rağmen oyundan kopmadıklarını belirten Çalımbay, “Sonra golümüzü bulduk, hatalarımız da oldu. Yediğimiz goller de olsun verdiğimiz pozisyonlar da olsun hatalarımız oldu” ifadelerini kullandı.

Ligde 3 gün önce Orduspor karşısında ağır saha şartlarında zorlu bir mücadele verdiklerini ve galip ayrıldıklarını ifade eden Çalımbay, şunları söyledi:
“Tabii ki takımda biraz düşüş olacaktı. Gönül isterdi ki bu maçı da 3 puanla bitirelim ama Manisa takımı iyi takım, iyi bir grafik yakalamışlardı. Tabii ki üç puan almayı isterdik, ama sahamızda puan kıymetli. Kim ne derse desin, puan puandır. Mağlup durumdan gelip 1 puan aldık. Hatalarımızı da gördük. İki maç sonra ligin ilk yarısı bitiyor, devre arası oluyor. Tabii ki bu hatalarımızı hem çalışarak, hem de 1-2 takviye yaparak düzelteceğiz. Çünkü ikinci yarıda telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Her takım için çok zor maçlar olacak. Gerçekten ligde bu sene play-off sistemi olduğu için herkesin önünde bir hedef var. Bu hedefi yakalamak için de çok dikkatli olmak gerekiyor, böyle hatalar yapmamak gerekiyor. Eğer zaten böyle hatalar yaparsak play-off bizim için mümkün değil. Onun için de bunları inşallah yapmayacağız.”

Çalımbay, sezonun ikinci yarısında bundan daha iyi oynayarak, hata yapmadan ligi iyi bir şekilde bitirmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Sivassporlu futbolcu Jakup Navratil da “Çok zor bir maçtı. Çok fazla gol pozisyonu bulmamıza rağmen değerlendiremedik. İki puan kaybettiğimiz için üzgünüz” dedi.

Sivasspor'un ikinci golünü atan Pedriel Sauarez ise çok fazla gol pozisyon bulduklarını belirterek, “Bulduğumuz pozisyonları değerlendirebilseydik, belki üç farklı kazanabilirdik. Bu nedenle çok üzgünüz. Yapmamız gereken bundan sonraki maça iyi konsantre olmak” diye konuştu.

Genç savunma oyuncusu Murat Akça ise Manisaspor'un iyi bir takım olduğunu belirterek, “Skor olarak 2-1 geriye düştüğümüz maçtan bir puanla ayrıldığımız için sevinçliyiz. Ancak çok fazla gol pozisyonuna girmemize rağmen maçtan galip ayrılamadık” değerlendirmesini yaptı.

Yedikleri ikinci golde kaleci Borjan ile bir iletişim sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Akça, futbolda böyle durumların yaşanabileceğini, futbolun hatalar oyunu olduğunu, önemli olanın hataları tekrarlamamak olduğunu belirtti.

-Manisaspor cephesi-

Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, maçla ilgili değerlendirmesinde, “Öncelikle burada Sivas şehrine, taraftarına güzel bir maç izlettiğimiz için çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Buraya gelenlerin herhalde içi ısınmıştır diye düşünüyorum. Haftanın en tempolu maçı oldu diyebilirim” dedi.

Maçın başından sonuna kadar her iki takımın da kazanmak için mücadele ettiğini ifade eden Özdeş, şunları söyledi:
“Seyir zevki yüksek bir mücadele oldu. Biz 2-1 öne geçtik ve bu skoru korumaya yönelik oynadık. Bugüne kadar 6 maç kazandık. 6 maçta hep öne geçtiğimizde beraberlikle sonlanmadı. Burada üç puan alabilirdik, bu pozisyonlara girdik, rakibimiz de alabilirdi, onlar da pozisyonlara girdi. Son dakikalarda final paslarında biraz başarılı olsaydık, deplasmandan üç puan alabilirdik. Ben play-off'a oynayan takımların birbirine yakınlığından bahsetmek istiyorum. Çok iyi bir mücadele oluyor. Bu bilhassa Anadolu takımları için çok iyi oluyor. Ligin kalitesi artıyor. Daha mücadeleci maçlar oynanıyor ve büyük takımlarımızla da mücadeleci ve seyir zevki yüksek maçlar oynanıyor. Bunun teşvik edilmesi gerekiyor. Bunun böyle sürmesi gerekiyor. Lig sanıyorum nisan ayına kadar böyle güzel maçlara, mücadele dolu maçlara sahne olacak diye düşünüyorum. Bir puan için de mutluyum.”

Manisaspor'un savunma oyuncusu Jimmy Dixon ise çok zor bir maç olduğunu, savunmada hata yaptıklarını söyledi. Hem bireysel olarak hem de takım olarak böyle hatalar yapmamaları gerektiğini belirten Dixon, “Beraberlik haklı bir sonuç diyebilirim” dedi.

Golcü oyuncu Carlos Kahe de Beşiktaş mağlubiyetinin ardından Sivas'a puan için geldiklerini, zor hava şartları altında oynanan maçtan puan almayı başardıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!