Çakma Balotelli’ye dikkat

Güncelleme Tarihi:

Çakma Balotelli’ye dikkat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2013 23:39

Salzburg’un 22 yaşındaki yıldızı Kampl, F.Bahçe’yi en fazla zorlayacak isim.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında yarın deplasmanda Salzburg ile oynayacak F.Bahçe, attığı gollerden sonra Mario Balotelli gibi sevinen Kampl’a mutlaka önlem almalı.

SALZBURG, Fenerbahçe’ye karşı ilk maçı evinde oynayacağı için mutlaka kazanmak isteyecek. Zaten oyun felsefesi hücum olan Avusturya ekibi, yarın akşam açık ve saldırgan bir futbolla sonuca gitmeyi hedefleyecek.
Oyunu rakip alana yıkarak baskı kurmaya dayalı bir anlayışla oynayan Salzburg’un bazı temel özellikleri şöyle:

1- TOPA SAHİP OLMAYI SEVİYORLAR

Red Bull Salzburg, topun kontrolünü sürekli elinde tutan bir yapıya sahip. Top rakipteyken sürekli pres yaparak hataya zorluyorlar. Özellikle iç saha maçlarında oyunu rakip sahaya yıkıyorlar.

2- KEVİN KAMPL TAKIMIN HERŞEYİ

22 yaşındaki Slovenyalı yıldız Kevin Kampl, Salzburg ataklarının merkezini oluşturuyor. Attığı gollerden sonra Balotelli sevinciyle dikkat çeken yıldız futbolcu topu ayağına her alışında Salzburg’un ileri çıkmasını sağlıyor.

3- GOL MAKİNASI SORİANO

İspanyol golcü Soriano, Salzburg’un son vuruşlarındaki isim olarak dikkat çekiyor. Ceza alanında kendini rakip savunmaya iyi unutturan Soriano golcülüğünün yanı sıra duran topları da çok iyi kullanıyor.

4- SOL KANATLARI ÇOK ETKİLİ

Salzburg takımının hücumda en etkili olduğu nokta sol kanat. Orta sahanın solunda Mane’nin adam eksiltebilme yeteneğiyle takım arkadaşlarına pozisyon hazırlaması da Salzburg’un sol kanat farkını ortaya çıkaran en belirgin özelliği.

5- UZAKTAN ŞUTLARI TEHLİKELİ

Savunmanın önemli isimlerinden Hinteregger, zaman zaman uzaktan attığı şutlarla Salzburg adına sürpriz pozisyonlar yaratmaya çalışıyor. Takımın yıldızları Kampl, Meilinger, Soriano ve Mane de bu tip şutları deneyen isimlerin başında geliyor.

Fenerbahçe nasıl oynamalı?

Haberin Devamı

PEKİ, Salzburg’un bu temel özelliklerine karşı Fenerbahçe nasıl oynarsa istediğini elde eder?

Sarı lacivertliler, rakibine karşı Aykut Kocaman’ın geçen sezon kullandığı “bezdirene kadar pas” sistemini mutlaka uygulamalı. Ersun Yanal’ın, Emre Belözoğlu, Meireles, Cristian, Topal ve Alper gibi isimlerden hangileriyle karşılaşmaya başlayacağı da Fenerbahçe’nin orta alandaki kaderini belirleyecek. 1- STOCH FARK YARATIR Fenerbahçe, Salzburg’un zayıf noktası olan savunmayı aşmak için kanatlarda mutlaka etkili futbolculara yer vermeli. Sağ tarafta Kuyt, sol tarafta ise Stoch mutlaka sahada yer almalı. Yanal, özellikle Wien maçında sıkıntı yaşayan Salzburg’un sağ kanadını Stoch gibi hızlı ve süpriz şutlar atan bir oyuncu ile domine etmeli.

2- SOW-WEBO TERCİH EDİLMELİ

Fenerbahçe açık oynayan rakibine karşı mutlaka Sow ve Webo ikilisini tercih etmeli. Göbekten saldıran Salzburg orta sahasının geride bıraktığı boşluk, Sow ve Webo ikilisine atılacak hızlı toplarla Fenerbahçe’nin gol bulmasını kolaylaştıracaktır.

3- SAĞ KANAT TERCİHİ ÖNEMLİ

Salzburg takımının hücumlarını ortadan gerçekleştirmesinin yanı sıra ikinci silah olarak tercih ettiği sol kanadına mutlaka önlem alması gerekiyor. Sağ bekte Gökhan Gönül’ün oynamayacak olması Ersun Yanal’ı Bekir-Topuz tercihine mecbur bırakması Fenerbahçe’nin en büyük handikaplarından biri olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!