"Buzun atletleri" Sofya'dan 3 madalyayla döndü

Güncelleme Tarihi:

Buzun atletleri Sofyadan 3 madalyayla döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2014 15:53

Sürat Pateni Erkek ve Yıldız Milli Takımı, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen "Short Track Danubia Cup" serisi yarışlarında 1 gümüş, 2 de bronz madalya aldı.

Haberin Devamı

Antrenör Zeynep Erkılıç gözetiminde, Avusturya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Letonya'da elde ettikleri başarılı sonuçların ardından Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen "Short Track Danubia Cup" serisi yarışlarına katılmaya hak kazanan Sürat Pateni Genç Erkek ve Yıldız Milli Takımı sporcuları, burada önemli bir başarı elde etti.

Palandöken ilçesindeki sürat pateni salonunda üç ay süren kamp dönemi geçiren genç milli Davut Tahtacı, gençler 500 metre yarışlarında ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

Aynı kategorinin bin 500 metre yarışında Burak Akar ve yıldızlar 777 metrede Hazar Karagöl de üçüncü olarak bronz madalyaya uzandı. Antrenör Erkılıç, yaptığı açıklamada, 40 Avrupa ülkesinden sporcuların katıldığı yarışlarda elde ettikleri başarının gelecek adına çok önemli bir kazanım olduğunu söyledi.

Türkiye'yi biri bayan olmak üzere 4 sporcu ile temsil ettiklerini hatırlatan Erkılıç, "Sporcularımız yarıştıkları kategorilerde iyi sonuçlar elde etti. Sofya'da sporcularımız son derece iyi bir performans ortaya koydu. İlk defa katıldıkları bu yarışlarda son derece profesyonel davranan sporcularımız, önemli bir başarıya ulaştı" dedi.

Erkılıç, Türkiye'de yeni bir dal olan sürat patenine olan ilginin, ulaşılan başarı ile artacağına inandığını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!