Buzda organizasyon başarısı

Güncelleme Tarihi:

Buzda organizasyon başarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2012 11:48

Buz Hokeyi Federasyonu yönetimi bir ilki başararak, 2013 yılındaki 4 önemli uluslararası organizasyonu Türkiye'ye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Federasyon Başkanı Orhan Duman, 15-21 Mayıs tarihleri arasında Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) Yıllık Kongresi'nden, 4 organizasyonu Türkiye'ye alarak dönmeyi başardıklarını söyledi.

Kongrede, 2013 yılında yapılacak organizasyonların hangi ülkelere verileceği konusunda yoğun kulis çalışmaları yapıldığını vurgulayan Orhan Duman, adaylık sürecinde ev sahipliği konusunda bir çok iddialı ülkeyle çekiştiklerini kaydetti.

Yapılan oylama sonucunda buz hokeyinde ilk kez bir sezonda 4 uluslararası organizasyonun aynı ülkeye verildiğini kaydeden Federasyon Başkanı Duman, şöyle devam etti:
“Daha önce 3 organizasyon alan ülke bile olmamıştı. Başbakanımızın AK Parti grup toplantısında, Buz Hokeyi Milli Takımı'nın, klasmanında yenilgisiz şampiyon olmasına ilişkin övgü dolu sözlerini kongrede delegelere dinlettik. Türkiye'de buz hokeyine devlet katında en üst düzeyde değer verildiğinin görülmesi tüm delegasyonu olumlu yönde etkiledi. Başbakanımızın teşekkürü 4 uluslararası organizasyonu almamıza yetti.”

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın “genç ve sportif” olmasının da görüşmelerde ellerini kuvvetlendirdiğini belirten Orhan Duman, bu olumlu katkılarla Dünya Şampiyonası 2. Klasman B Grubu, 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası Bölüm 3 Grup B, Kadınlar Dünya Şampiyonası Bölüm 2 Eleme ve Balkan Ligi gibi 4 önemli organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazandıklarını dile getirdi.

IIHF delegeleriyle Helsinki'de yaptıkları görüşmelerde kendilerine, “Buz hokeyinde Avrupa standartlarını yakaladınız” denildiğini bildiren Orhan Duman, “Bu seviyeye tesisleşme ve alınan organizasyonlar sonucunda gelindi. Biz göreve geleli henüz 2 ay oldu, büyük gayretle çalışıyoruz. Projelerimiz, yapmak istediklerimiz var. Bakanımız Suat Kılıç ile bunları paylaşarak, projelerimizi anlatarak, yolumuza devam etmek istiyoruz. Değişik tarihlerde yapılacak bu turnuvalara başta Çin olmak üzere 17 ülkeden sporcular, yakınları ve buz hokeyi sevenler gelecek. Türkiye'nin tanıtımına katkı da sunmuş olacağız” diyerek, sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!