Büyük rezalet

Güncelleme Tarihi:

Büyük rezalet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 1998 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu, cumhuriyetimizin ve federasyonumuzun 75.kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilecek etkinliklere KKTC Futbol Federasyonu Başkanı Mahir Çolay'ı önce davet etti, ardından da ‘‘gelme’’ dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ günlerde Türkiye Futbol Federasyonu'nun, cumhuriyetimizin ve federasyonumuzun 75.yılı münasebetiyle gerçekleştireceği bir etkinlikler serisi var. Tabii ki bu etkinliklere çeşitli kesimlerden pekçok insan davet edilecek ve edildi de. Ancak şimdi sıkı durun ve küçük dilinizi yutmayın.

BİZİ İSTEMEDİLER

Geçen gün evimde oturuyordum. Kıbrıs'tan bir televizyon kanalı beni aradı. Dedi ki, ‘‘Turgay abi, Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı, iki ay önce Futbol Federasyonu'nun bu etkinliğine davet edildi. Ancaak dün bir faks geldi. Kutlamalar Organizasyonu Komite Başkanı İsmail Özersin'den. Sayın Mahir Çolay'ın -ki bu zat Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı- davetiyesinin iptal edildiği bildirildi.’’

BAŞKAN AĞLAMAKLIYDI

Karşımda aynı zamanda Mahir Çolay da vardı. Telefonun diğer ucunda da arkadaşım Can Bartu. Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı ağlamaklıydı. Sesi titriyordu. Ben ve Can Bartu telefonda da olsa onu elimizden geldiğince teskin ettik. Bu işin düzeltilmesi gerektiğini söyledik. Ben Mahir Çolay beyden davetiyelerin faksla gönderilmesini istedim. Ve gönderildi de. Önce kim yazmışsa yazmış, ‘‘yamyam ingilizcesiyle’’ Mahir Çolay davet edilmiş. Sonra arkadan İsmail Özersin daveti iptal etmiş.

FIFA BAŞKANI YÜZÜNDEN

Haaa, şimdi gelelim olaya. Türkiye, dünyanın her platformunda Kıbrıs olayını gündeme getiriyor ve savunuyor. KKTC'yi tanıyan tek ülke Türkiye. Yanlış anlaşılmasın, bundan iftihar ediyorum çünkü orada yaşayan çok dostum var, çektiklerini iyi biliyorum. Türk topraklarındaki herkesin onlara destek olması şart, zira tek güvenceleri bizleriz. Ancaak, o nasıl bir komite ise bilemem, nasıl bir organizasyon komitesidir ki, Türkiye Futbol Federasyonu'nun gerçekleştirdiği etkinliklere FIFA Başkanı geliyor diye Kıbrıs Futbol Federasyonu'nun davetini iptal eder.

KRALDAN FAZLA KRALCI

Arkadaş, bu organizasyon ne FIFA'nın, ne UEFA'nın. Sen kime yaranmak istiyorsun? Sen kimsin ki kraldan fazla kral taraftarı oluyorsun? Kendi ülkende, cumhuriyetinin ve futbol federasyonunun 75.yılını kutlayacaksın ve tüm programı sen gerçekleştireceksin, KKTC Futbol Federasyonu, FIFA'ya kayıtlı değil diye onun davetini iptal edeceksin. Ne kadar onur kırıcı bir olay gerçekleştirdiğinin farkında mısın?

KIBRIS FATİHİ ECEVİT

Ancak bu Haluk Ulusoy federasyonunun skandallarının ne ilki, ne de sonu. Devam edecek. Haa şimdi Kıbrıs'tan sorumlu bir Sina Gürel diye bakan varmış. O bakan ne iş yapar bilmem ama herhalde bu olaya el atmalı. O olmazsa Kıbrıs Fatihi Ecevit, Futbol Federasyonu'nun aklını başına getirmeli ve KKTC'nin onuru kurtarılmalı. Bırakın kurtarmayı, zaten bizler Türk ulusu olarak KKTC'nin onurunu en üst düzeyde tutmakla yükümlüyüz. Haluk, bu işi düzeltmelisin. Bu Türkiye değil, uluslararası bir skandaldır. Futbol Federasyonu'nun nüfus kağıdında bu yoktur. Eğer düzelmezse bir de bu eklenir.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!