Bütçeleri küçük ama yürekleri büyük

Güncelleme Tarihi:

Bütçeleri küçük ama yürekleri büyük
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2011 14:42

Malatya'nın Konak Mahallesinde, tamamı mahalle kızlarından kurulu Konak Güreş Spor Kulübü Basketbol Takımı, mütevazi bütçesine rağmen oyuncuların azmiyle elde ettiği başarılarla dikkati çekiyor.

Haberin Devamı

Kentin 6 bin nüfusluk Konak Mahallesinde 13-16 yaş arası 16 öğrenciden kurulu takım, bir süre yerel ligde mücadele ettikten sonra Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi'ne yükselmeyi başardı.
Takımın antrenörü Ercan Kısak, 8 yıl önce mahalledeki Konak İlköğretim Okulu'na beden eğitimi öğretmeni olarak atandığını ve kız öğrencilerin basketbola olan ilgisini fark ederek bir takım kurduklarını söyledi.

Bir süre yerel ligde mücadele ettikten sonra 2 yıl önce profesyonel lige çıkarmaya başardıklarını anlatan Kısak, “Oyuncularımın azmiyle bunu başardık. Şimdi mahallemizin kızlarından kurulu takımımızla, milyonluk kulüplere karşı mücadele ediyoruz” dedi.

Zor şartlar altında çalışarak kentten profesyonel basketbol ligine çıkan ilk takımı olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kısak, şöyle devam etti:

“Belirli bir bütçemiz yok. Ligdeki tüm takımlar büyük bütçelerle kurulmuş, yabancı oyunculara sahip takımlar. Kızlarımızın hepsi bu mahallenin çocukları. Takım olarak altyapı ve sporcu anlamında hiç bir eksiğimiz yok. Sürekli mahallede oyun oynayarak yetişen kızlarımız fiziksel olarak da çok güçlü. Ancak maddi imkansızlıklarımız var, tek eksiğimiz sponsor desteği. Oyun anlamında takımdan çok memnunuz. Sayı üretmede bazı sıkıntılar yaşıyoruz, ancak çocukların tecrübe edindiğini ve geleceğe yatırım yaptığımızı düşünüyoruz.”

“SPONSORA İHTİYACIMIZ VAR”

Kısak, amaçlarının 5 yıl sonrasının takımını oluşturmak olduğunu dile getirerek, “Belediyeden ya da işadamlarından hiçbir destek göremedik. Ciddi bir sponsora ihtiyacımız var çünkü kızlarımız gerçekten hırslı ve başarılılar. Saha içinde inanılmaz bir mücadele örneği sergiliyor, büyük takımların oyuncularını zorluyorlar” diye konuştu.

Yapılacak desteklerle gelecek yıllara çok iyi bir takım çıkarılabileceğini kaydeden Kısak, “Kızlarımızın her biri ilerisi için umut vaat ediyor. Maddi imkansızlar ve yaşlarının küçük olması nedeniyle alınan mağlubiyetler onları ister istemez üzse de maliyetli takımlarla dişe diş mücadele ediyorlar. Takıma verilecek destekle Anadolu'nun bağrından kopmuş kızlarımızın bu işi yapabileceklerini tüm Türkiye'ye göstermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“YENİLGİLERİMİZİ NORMAL GÖRÜYORUZ”

Şu ana kadar ligde yaptıkları 16 maçı da kaybeden takımda, kaptan Sevda Yılmaz ise aldıkları yenilgileri normal gördüklerini belirterek, şunları söyledi:

“Yaşımızın küçük ve tecrübemizin az olması nedeniyle yenilgiler alıyoruz. Rakiplerimiz ligde profesyonel olarak uzun zamandır mücadele ediyor. Her şeye rağmen gücümüzle onları zorladığımızı düşünüyoruz. Takımımızda güzel bir birlikteliğimiz var. Çünkü hepimiz aynı mahallede doğduk ve aynı yola baş koyduk. Ligde en iyi şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!