"Bursaspor şampiyon olursa..."

Güncelleme Tarihi:

Bursaspor şampiyon olursa...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2012 17:48

Almanya'nın Hessen eyaleti Başbakanı Volker Bouffier ve beraberindeki heyet, Bursaspor'u ziyaret etti. Bouffier, "Bursaspor şampiyon olursa biz en az sizin kadar seviniyoruz" dedi.

Bouffier ve beraberindeki heyeti Özlüce Tesisleri'nde, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve kulüp yöneticileri karşıladı.

Ziyarette konuşan Bouffier, Bursaspor yöneticilerine, misafirperverlikleri dolayısıyla teşekkür etti. Çok ünlü ve başarılı bir kulüp olan Bursaspor camiasıyla bir araya gelmekten mutlu olduğunu dile getiren Bouffier, şunları söyledi:
“Hediyelerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben de Bursaspor'un çok özel bir üyesi ve taraftarı olmuş oldum. Biz Türkiye'deki ligleri de takip ediyoruz, izliyoruz. Eğer Galatasaray ile Fenerbahçe şampiyon olamaz ve Bursaspor şampiyon olursa biz en az sizin kadar seviniyoruz.”

İşbirliği önerisi

Bursa ile Hessen arasındaki ortaklığı çok farklı alanlarda daha da ileri bir noktaya götürmek istediklerini ifade eden Bouffier, bu anlamda çalışmalar yapmak istediklerini söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasıyla (BTSO) protokol anlaşmaları yaptıklarını dile getiren konuk başbakan, şöyle devam etti:
“Üniversite ile bir işbirliği anlaşması da imzalandı. Ama bunlarla kısıtlı kalmasını istemiyoruz. Spor alanında, futbol alanında da özellikle de Bursaspor ile işbirliği yapmak istiyoruz.”

"Dostluklar spordan geçer"

Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ise, Alman Futbol Federasyonunu temsil eden Gül Keskinler ile görüşmelerin yapıldığını belirterek şunları kaydetti:
“Bu çerçevede özellikle gençlerimizin bir araya gelmesi, müsabakaların yapılması ve çok daha farklı işbirliği havasında paylaşımın sağlanmasını istiyoruz. Geçen yıl Sayın Vali Şahabettin Harput ile birlikte Hessen'e yaptığımız ziyarette spor kulüplerini ziyaret etmiştik. Orada çok sıcak bir biçimde karşılandık ve işbirliği görüşmeleri olmuştu. Dolayısıyla Bursa ve Hessen ile ilişkileri geliştirmek açısından iki kulüp arasında imzalanacak bir işbirliği bu süreci daha da hızlandıracaktır” dedi.

“Bursaspor hakikaten bir Bursa markasıdır” diyen Usta, “Bursaspor, Bursa'yı gerek ulusal gerek uluslararası arenada en iyi temsil eden bir markadır. Bursaspor ile Frankfurt arasında gelişecek spor konulu bir aktivite de Bursa ile Hessen arasındaki işbirliğini hızlandıracaktır” diye konuştu.
Bursaspor Kulübü Başkan Yazıcı da heyetin ziyaretinden dolayı memnun olduklarını söyledi.

Bouffier'in, ziyarette çok önemli mesajlar verdiğini belirten Yazıcı, “Bence en önemli mesajı şu idi: Spor çok farklı bir şey. Sporun politikası falan yok. Ülkeler arasında bir çok anlaşma yapabilirsiniz, ticari olarak. Bu anlaşmalarda her iki taraf iyi kazançlar sağlayabilir. Ancak dostluklar spordan geçer” şeklinde konuştu.
Heyet, aynı binadaki Bursaspor Tv stüdyolarını da gezdi.

Bouffier, Yazıcı'ya, Eintracht Frankfurt takımının formasını hediye etti. Yazıcı da konuğuna, yeşil-beyazlı kulübün forma, atkı ve rozetini takdim etti.

Divan Kurulu 30 Nisan'da

Bursaspor Divan Kurulu'nun 30 Nisan Pazartesi günü toplanacağı bildirildi.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Divan Kurulu'nun, tüzüğün 21. maddesi gereği, 30 Nisan Pazartesi günü saat 19.00'da Almira Hotel'de toplanacağını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!