Bursaspor 3-3 M. Başakşehir

Güncelleme Tarihi:

Bursaspor 3-3 M. Başakşehir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2016 15:08

Spor Toto Süper Lig'de 20 hafta maçında Bursaspor sahasında gol düellosu şeklinde geçen maçta Medipol Başakşehir ile 3-3 berabere kaldı. Timsah Arena'da oynanan mücadelede konuk ekip Başakşehir'in gollerini 50. ve 75. dakikalarda Cikalleshi ve 68. dakikada Sivok (kendi kalesine) atarken, Bursaspor'un gollerini 11. dakikada Necid, 47. dakikada Sercan Yıldırım ve 65. dakikada Aziz Behiç kaydetti. Bursaspor'un genç golcüsü Tomas Necid 36. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyundan atıldı. Bu sonucun ardından Medipol Başakşehir puanını 34'e, Bursaspor da 25'e yükseltti.

Haberin Devamı

Stat: Bursa Büyükşehir Belediye 
Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Serkan Ok 
Bursaspor: Mert Günok, Erdem Özgenç (Dk. 71 Şamil Çinaz), Serdar Aziz (Dk. 45+1 Dany), Sivok, Aziz Eraltay, Faty (Dk. 89 Jem Paul Karacan), Bekir Yılmaz, Batalla, Sercan Yıldırım, Deniz Yılmaz, Necid
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Bekir İrtegün, Yalçın Ayhan (Dk. 72 Epureanu), Alparslan Erdem, Rotman (Dk. 46 Cikalleshi), Mossoro, Emre Belözoğlu, Visca, Doka, Mehmet Batdal (Dk. 80 Semih Şentürk)
Goller: Dk. 11 Necid, Dk. 47 Sercan Yıldırım, Dk. 65 Aziz Eraltay (Bursaspor) Dk. 50 ve 75 Cikalleshi, Dk. 68 Sivok (kendi kalesine) (Medipol Başakşehir)
Kırmızı kart: Dk. 35 Necid (Bursaspor)
Sarı kartlar: Dk. 52 Erdem Özgenç, Dk. 60 Bekir Yılmaz, Dk. 79 Aziz Eraltay (Bursaspor) Dk. 33 Visca, Dk. 79 Uğur Uçar, Dk. 87 Bekir İrtegün (Medipol Başakşehir) 

Haberin Devamı

Bursaspor 3-3 M. Başakşehir

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI!
11. dakikada Bursaspor, Necid'in golüyle öne geçti. Bekir Yılmaz'ın pasında sol kanattan ceza sahasına giren Sercan Yıldırım, topu bekletmeden müsait pozisyondaki Necid'in önüne bıraktı. Bu oyuncunun topa gelişine sert vuruşunda, top filelere gitti: 1-0
47. dakikada, Batalla'nın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Deniz Yılmaz, pozisyonunu kaybedince topu penaltı noktası önünde bekleyen Sercan Yıldırım'ın önüne attı. Bu oyuncunun yerden sert şutunda top filelere gitti: 2-0.
50. dakikada konuk Medipol Başakşehir farkı 1'e indirdi. Sağ kanattan hareketlenen Visca, topu penaltı noktasına gönderdi. Pozisyonu iyi takip eden Cikalleshi, röveşata ile topu filelere gönderdi: 2-1. 
65. dakikada Bursaspor yeniden farkı 2'ye çıkardı. Deniz Yılmaz ile yaptığı duvar pasıyla ceza sahasına giren Aziz Eraltay, kaleci Volkan Babacan ile karşı karşıya kaldığı anda topu penaltı noktası üzerinden plase bir vuruşla filelere yolladı: 3-1.
68. dakikada Medipol Başakşehir'in golü geldi. Sağ kanattan hareketlenen Visca, topu arka direğe ortaladı. Cikalleshi'nin kale alanına indirdiği topu Sivok, ters bir vuruşla kendi filelerine gönderdi: 3-2.
75. dakikada konuk Medipol Başakşehir skoru eşitledi. Mehmet Batdal'ın pasında topla ceza sahası önünde buluşan Cikalleshi, meşin yuvarlağa yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak direğin hemen yanından filelere gitti: 3-3. 

Haberin Devamı

Bursaspor 3-3 M. Başakşehir

BATALLA VE DENİZ İLK ONBİRDE YER BULDU
Bursaspor'un yeni transferlerinden Arjantinli Pablo Martin Batalla ile Deniz Yılmaz ilk 11'de yer alırken, Jem Paul Karacan ile yedek kulübesinde başladı. Bu arada Hamza Hamzaoğlu, Emre Taşdemir'i 18 kişilik maç kadrosuna almaması dikkat çekti.

BAKAN EFKAN ALA MAÇI İZLEDİ
Bir dizi temaslar için Bursa'ya gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Timsah Arena'ya geldi. Bakan Ala; burada Bursaspor-Medipol Başakşehir karşılaşması protokol tribününden izledi.

YILDIZLAR YEDEK KULÜBESİNDE
Bursaspor'un bu sezon büyük paralar ödeyerek kadrosuna dahil ettiği, ancak bu güne kadar verim alamadığı Stoch, Balasz Dzsudzsak ve Tom de Sutter ilk onbir yerine yedek kulübesinde kendilerine yer bulabildi.

Haberin Devamı

BATALLA'YA SEVGİ SELİ
Bu sezon ilk kez forma giyecek olan Arjantinli oyun kurucu Pablo Martin Batalla'ya yexil beyazlı taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulundu. Tribünlere davet edilen Batalla'nın tara tarlara üçlü çektirmesi dikkat çekti. Teksas tribünün taraftarları daha sonra diğer yeni transfer Deniz Yılmaz'ı tribünlere davet ederek alkışladı.

SEMİH ŞENTÜRK'E ALKIŞ
Amed Sportif karşılaşmasında attığı golden sonra asker selamı veren Medipol Başakşehir'den Semih Şentürk'e yeşil beyazlı taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulundu. Tribüne davet edilen Semih, yeşil beyazlı taraftarlara davetlerine teşekkürü asker selamıyla vermesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

BOZ BAYKUŞLAR TRİBÜNDE
İstanbul'dan gelen yaklaşık 50 civarında Medipol Başakşehir taraftarı yerleri aldı. Boz Baykuşlar maç boyunca takımlarına destek verdiler.

BAKMADAN GEÇME!