Bursa'da stat mesaisi

Güncelleme Tarihi:

Bursada stat mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2010 11:04

UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarına yetiştirilmek istenen Bursa Atatürk Stadı'nda yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Haberin Devamı

 UEFA heyetinin belirlediği 22 eksikliğin giderilmesi için görevliler 7 gün 24 saat aralıksız çalışıyor.

UEFA yetkililerinin Şampiyonlar Ligi maçları için Atatürk Stadı'nda belirlediği 22 eksikliğin giderilmesi için çalışmalar aralıksız olarak sürüyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de geçtiğimiz günlerde stadı gezerek yapılacak çalışmalar hakkında bilgi almasının ardından yenileme işlemleri için stada ilk kazma vurulurken, zeminin temizlenmesi ile başlanan çalışmalar hız kazandı. Belediye Başkanı Altepe'nin ardından, Bursa Valisi Şehabettin Harput ve Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı da Atatürk Stadyumu'nda incelemelerde bulundu. Bursaspor Kulüp yöneticilerinin de yer aldığı incelemelerde, Başkan ve Vali Harput inşaat çalışanların koordinasyonu ve stadın zamanında teslimi hakkında görüşler aldı. Eksikliklerin en kısa zamanda giderileceğini söyleyen yetkililer Atatürk Stadı'nın 10 Ağustos'a kadar hazır hale getirileceğini belirtti. Vali Şahabettin Harput ve Başkan İbrahim Yazıcı Doğan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"GÜMBÜR GÜMBÜR OYNAYACAĞIZ"

7'den 70'e tüm Türkiye'yi sevindiren, Dünya kamuoyunda kendisini gösteren Bursaspor'un şampiyonluk sevincinin devam etmesi için büyük çalışma içerisinde olduklarını vurgulayan Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Şampiyonlar Ligi maçlarının Bursa'da yapılması olmazsa olmaz derecesinde önemliydi. Bu manada stadın o zamana yetişmesi gerçekten önemliydi. Değerli başkanın bu konudaki gerçekten özverili çalışması, sorumluluğu ve meseleye sahip çıkma anlayışı tüm desteği ile kulübün arkasında durarak verdiği destek şu anda gördüğümüz tabloyu ortaya çıkardı. Bu tablo en kısa zamanda stadı istenilen hale getirecektir. Ben bu gözle gördüğüm manzaraya yürekten inanıyorum. Başkanım ve burada çalışan tüm arkadaşları yürekten kutluyorum. İnşallah Şampiyonlar Ligi maçlarını burada gümbür gümbür oynayacağız" diye konuştu.

"TARAFTARIMIZA YAKIŞIR BİR STAT HAZIRLIYORUZ"

Bursa şehrine ve Bursaspor taraftarlarına yakışır bir stat hazırladıklarını belirten Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, "Sayın Valimizin ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteği için çok teşekkür ediyoruz. Bursa'ya yakışan bir stat inşa etmek şehre yakışandır. Bursaspor geldiği yerde kalıcı olmalı. Bu başarımızı tüm Türkiye ve Dünya'ya göstereceğiz. Bu işin zamanında bitirirsek, inanıyorum ki Bursaspor güzel neticeler alacaktır" dedi.

Haberin Devamı

100 İŞÇİ 24 SAAT ÇALIŞIYOR

UEFA heyetinin belirlediği 22 eksikliğin giderilmesi için zeminin temizlenmesi ile başlayan çalışmalar, 6 kepçe ,50 adet kamyon,100 inşaat işçisi ve 4 mühendis gözleminde 7 gün 24 saat aralıksız olarak devam ediyor. Bursaspor'un ateşli taraftar grubunun oturduğu Teksas tribünü önünden başlanan çalışmalar kapsamında zeminin en az 3 metre aşağı inilirken, tribünlere 3840 koltuk eklenecek. Stadın UEFA kriterlerine uygun hale getirilmesi için bunun dışında seyirci çıkışları, daha rahat olması için kapı sayısı arttırılacak. Bayan taraftarın rahat etmesi için tuvaletlerinin sayısı artırılırken,protokol için VİP salonu da yapılacak. Canlı yayın araçları, basın tribünü, otopark ve doping odası gibi eksikler de giderilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!