Bursa, Belediye sınavında

Güncelleme Tarihi:

Bursa, Belediye sınavında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2011 12:17

BURSASPOR, Spor Toto Süper Lig’in 10’uncu haftasında deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a konuk olacak.

Ligde aldığı üst üste beraberliklerle kan kaybına devam eden yeşil beyazlı ekip, zorlu Belediye sınavından 3 puanla çıkmanın hesaplarını yapıyor.

Ligde aldığı sonuçlar ile hem puan sıralamasında gerileyen hem de taraftarını üzen Bursaspor, yarın konuk olacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına galibiyet parolası ile çıkacak. Yeşil beyazlı ekipte tek hedef ise, Bayramın birinci gün oynanacak karşılaşmadan 3 puan alarak taraftara bayram hediyesi vermek olacak.

14’ÜNCÜ KARŞILAŞMA

İki ekip bugüne dek, 4’ü 2.Lig, 1’i Türkiye Kupası olmak üzere toplam 13 kez karşılaşırken, Bursaspor, 6 kez sevindi, 4 maç berabere, 3 maç ise Belediye üstünlüğü ile sona erdi. Rakip filelere 20 gol atan yeşil beyazlılar kalesinde ise 8 gol gördü. Süper Lig’de oynanan 8 maçta ise Timsah, 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alırken, 13 gol atıp 6 gol yedi.

EN FARKLI 6-0

En farklı galibiyetini ise şampiyon olduğu 2009-10 sezonunda Bursa’da oynanan maçta 6-0’lık skorla alan bu karşılaşmadan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 4 kez karşılaşan Bursaspor, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Deplasmanda oynanan 2’si 2.Lig olmak üzere toplam 6 maçta ise rakipler birbirlerine üstünlük sağlayamadı. 2 karşılaşmayı Bursaspor kazanırken, 2 maç berabere, 2 maç ise mağlubiyetle sonlandı. Bursaspor en son geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında konuk ettiği rakibi ile 1-1 berabere kaldı.

DÜDÜK YILDIRIM’DA

İstanbul Olimpiyat Stadı’nda saat 13.30’da oynanacak karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım’ın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Erdinç Sezertam yapacak. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi ise Mustafa Türker.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!